chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

Blag

EPALE juhlii ihmisoikeuksia

10/12/2015
ag Reeta KNUUTI
Teanga: FI
Document available also in: EN DE HR PT RO ET CS SL PL FR DA SK SV LT IT

/ga/file/hrdlogobodysharpened2jpgHRD

HRD

Ihmisoikeuksien päivää vietetään ympäri maailman 10.12. Kyseisenä päivänä vuonna 1948 hyväksyttiin ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus.

Koulutus on ihmisen perusoikeus, jonka avulla kaikki muut ihmisoikeudet toteutuvat. Koulutus edistää yksilön vapautta, vaikutusmahdollisuuksia ja henkilökohtaista kehitystä. Köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen vuoksi miljoonat aikuiset kuitenkin ovat vielä nykyäänkin vailla koulutusmahdollisuuksia.

”Koulutus on tehokas työkalu, jolla taloudellisesti ja sosiaalisesti syrjäytyneet aikuiset ja lapset voivat nostaa itsensä köyhyydestä ja osallistua yhteiskuntaan tasavertaisina kansalaisina.”

UNESCO

Sosiaalinen osallisuus ja aikuisiällä oppimisen suomat henkilökohtaiset vaikutusmahdollisuudet ovat EPALElle tärkeitä.

Tutustu teemaan liittyvään sisältöön:

  1. Haluatko tietää, miten eurooppalaiset projektit tukevat siirtolaisten integrointia ja naisten vaikutusmahdollisuuksia? Katso esimerkkejä täältä ja täältä.
  2. Euroopan ammatillisen koulutuksen kehittämiskeskus (CEDEFOP) on laatinut ohjeistuksen siirtolaisten integroimisesta työmarkkinoille.
  3. Mitä aikuiskoulutuksessa voidaan oppia kouluympäristössä tehdystä moninaisuutta koskevasta tutkimuksesta? Lue lisää.
  4. Lue, miksi monikielisyys sinällään on olennainen osa monikielistä yhteisöä. Tarinan kertoo 11:tä kieltä puhuva mies.
  5. Tutustu vielä artikkeliin, jossa kerrotaan, minkälaisia vaikutuksia pakolaiskriisillä on ollut aikuisoppimiseen ja mitä tietyt Euroopan maan tekevät auttaakseen pakolaisia koulutuksen piiriin.
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email