chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

an tseomra nuachta

Erazmus dani 2020

22/09/2020
ag Daria Mrsic
Teanga: SR

 

ŠTA SU ERAZMUS DANI?

15., 16. i 17. oktobar 2020: Tri dana proslave programa Erazmus+ u Evropi i šire tokom #ErasmusDays. Jedinstvena prilika da organizujete događaj, podijelite svoje Erazmus iskustvo ili podijelite informacije o svom projektu.

Internacionalna mobilnost i evropsko državljanstvo ponovo su u središtu #ErasmusDays 2020. U 2019. godini u 53 zemlje su održana 3 995 događaja! Da li ste spremni da ove godine budete još bolji? Pogledajte video najavu koju je pripremila francuska nacionalna agencija.

Bez obzira na to da li ste korisnik Erazmus+ ili ste alumni, #ErasmusDays će vam dati šansu da podijelite svoja iskustva, organizujete događaje i proširite vijest o ovom projektu.

 

Da li želite da studirate ili se obučavate u inostranstvu?

#ErasmusDays vam nudi tri dana da naučite sve o Erazmus+ programu, kao i da popričate sa korisnicima ovog programa koji će vam prenijeti svoje iskustvo.

Izložbe, koncerti, takmičenja, seminari, partnerske mreže, otvoreni dani, distribucija dokumenata vezana za evropsku mobilnost, digitalne prezentacije.. svi ovi događaji biće organizovani u mnogim zemljama tokom #ErasmusDays.

Zato ne gubite ni jedan trenutak, već se prijavite za organizaciju događaja, učestvujte u nekom događaju blizu vas, podijelite informacije o tom događaju i vašoj vezi sa Evropom na društvenim mrežama putem oznake #ErasmusDays!

 

Kako da organizujete događaj?

Kreirajte događaj koji će predstaviti uticaj vašeg projekta i/ili koji će podijeliti iskustvo korisnika Erazmus+ programa ili iskoristite priliku #ErasmusDays 2020 da biste organizovali događaj koji ste planirali kako biste mogli da postignete pravi uticaj u medijima i na društvenim mrežama.

Napomena: Možete organizovati digitalni događaj ili izložbu ako vaša institucija ne može da primi publiku ili ako su restriktivne mjere uslijed pandemije COVID-19 i dalje na snazi.

Neophodno je da se prijavite na #ErasmusDays 2020 vebsajtu kako bi vaš događaj bio registrovan. Da biste se prijavili potrebno je da popunite sljedeće podatke:

 • Naziv događaja koji se organizuje;
 • Opis događaja na engleskom jeziku;
 • Naziv organizatora i mejl adresa;
 • Vrsta organizacije (škola i predškolska ustanova/visokoškolska ustanova/obrazovanje odraslih/profesionalne obuke/ organizacije mladih);
 • Vrsta događaja (animacija, koncert, festival/ filmska projekcija/ prezentacija/ sastanak/ otvorena vrata/ originalna ideja/ konferencija/ drugi događaj/prezentacija/okrugli sto/ najave/ priredba, izložba /sportski događaj, takmičenje/virtualni događaj);
 • Temu događaja;
 • Datum događaja: oktobar 15 - 16 -17.;
 • Mjesto događaja;
 • Adresa događaja;
 • Vebsajt/ Facebook / Twitter / Instagram organizatora;
 • Slika (format: jpeg).
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email