chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

Blag

Развој каријере кроз трансверзалне компетенције

04/09/2020
ag Markus Palmén
Teanga: SR
Document available also in: EN HR HU PL SL NL

/ga/file/transversal-skillsTransversal skills

Transversal skills

 

Трансверзалне компетенције, као што су комуникација и лидерство,  представљају кључне преносиве вештине за будућа радна места. Како развијати и процењивати ове свеопште важне, али понекад и веома субјективне вештине? Пројекат DEVELOP, којим руководи трансевропски конзорцијум и који суфинансира ЕУ, развија онлајн окружење у сврху мерења и развијања ових вештина. Оно интегрише технике као што су методи засновани на игри, социјално учење и планирање уз помоћ вештачке интелигенције са крајњим циљем пружања помоћи корисницима да даље развијају своје каријере. EPALE је разговарао са др Uta Schwertel из пројекта DEVELOP да бисмо сазнали више о томе.

Развој каријере у великим организацијама одавно је вођен решењима која се заснивају на управљању талентима. Ова решења долазе од највиших структура и усмерена су  на развој организације. Услед честих промена на тржишту рада, смањене сигурности посла и дужег радног века радници се све више оријентишу ка стицању компетенција за целоживотну запошљивост наспрам развојних путања усмерених на један посао.

У овом случају меке вештине или трансверзалне компетенције играју кључну улогу: утврђено је да су меке вештине, попут лидерства и комуникационих вештина, кључне преносиве вештине за све будуће запослене. Напуштање концепта развојне путање који се заснива на развоју организације захтева од запослених да преузму контролу над сопственим развојем. Ово изискује алате за подршку запосленима у самосталном развоју каријере на основу компетенција.

 

Онлајн окружење као подршка развоју каријере

Пројекат DEVELOP (линк је спољашњи), који суфинансира Европска унија, бави се развојем управо ових алата за развој каријере заснован на компетенцијама. Пројектом DEVELOP руководи конзорцијум европских партнера састављен од приватних компанија, универзитета и истраживачких организација. DEVELOP Персонализовано окружење за учење (PLE) (линк је спољашњи) је онлајн окружење за кориснике попут: запослених, менаџера и припадника сектора стратешких људских ресурса у средњим и великим компанијама који желе да користе услуге каријерног вођења и да активно развијају своју каријеру. Окружење нуди услуге као што су процена трансверзалних компетенција (линк је спољашњи), (нпр. лидерства, комуникације, критичког мишљења, итд.), анализа друштвеног капитала (линк је спољашњи) заснована на виртуелној друштвеној мрежи запосленог, препоруке за развој каријере (линк је спољашњи) и сродне активности учења, што помаже запосленима да открију своје јаке стране и даље развијају своју каријеру. Намера је да крајњи производ пројекта буде профитно оријентисан алат намењен средњим и великим компанијама.

/ga/file/develop-projectDEVELOP project

DEVELOP project

Корисници могу открити своје компетенције коришћењем алата за процену у оквиру пројекта DEVELOP.

 

Овај видео вам пружа кратак преглед DEVELOP окружења и његовог приступа развоју каријере заснованој на компетенцијама.

 

Како проценити и развити трансверзалне компетенције у дигиталној ери?

Како се онда трансверзалне компетенције процењују у овом пројекту, с обзиром на њихову често субјективну природу?

DEVELOP комбинује онлајн упитнике за процену личности, свеобухватне повратне информације из различитих извора (повратне информације се прикупљају од колега, подређених и надређених неке особе, као и кроз самопроцену) и друге упитнике у јединствено средство за процену компетенција корисника. Ми комбинујемо ово са новим техникама планирања уз помоћ вештачке интелигенције како бисмо препоручили кориснику реалистичне путање учења усмерене ка одређеном циљу у каријери, при том уважавајући несавршеност ових процена способности. Поред тога, пројекат развија и интегрише додатне иновативне алате за процену и увежбавање трансверзалних компетенција: процене засноване на игри и Алат за социјално учење.

 

Процене засноване на игри

Мерење трансверзалних вештина, као што су комуникација и лидерство, обично се обавља кроз игре улога, помоћу упитника и понекад употребом метода повратне информације из различитих извора. Иако ови методи имају предности, они су често дуготрајни и скупи. Савременији начин процене меких вештина попут лидерства обавља се кроз примену процена заснованих на игри. Концепт озбиљне игре треба да забележи понашање у окружењу налик на игру, на начин који има довољно везе са стварним понашањем, али се процењује дигитално, на забаван и економичан начин. Такав метод се показао валидним, посебно када традиционалнији методи показују недостатке у виду друштвене (не)прихватљивости и претварања.

DEVELOP је креирао озбиљну игру са циљем мерења и подучавања низу лидерских вештина. Кроз игру имате аутентичан доживљај радног места. Интеракције са члановима вашег виртуелног тима помажу у идентификовању вама прилагођеног стила лидерства. Такође ћете морати да попуните упитник да бисте утврдили своје мишљење о себи као лидеру. Када завршите ово лидерско путовање, добићете извештај који ће вам пружити увид у вашу перцепцију себе као лидера у односу на стил, односно стилове лидерства, који је заснован на вашим одлукама у оквиру саме симулације.

Овај видео нуди кратак увод у у игру о лидерству. DEVELOP тренутно завршава следећу озбиљну игру за процену компетенција кроз виртуелну сарадњу.

 

Алат за социјално учење - увођење научених компетенција у стварни живот

Трансверзалне компетенције не развијају се само учествовањем на онлајн курсевима или обукама у учионици, јер није осигурана примена стеченог знања у пракси. Увођење активности учења у свакодневне радне процесе и друштвене интеракције запослених има кључни значај за дугорочни успех учења на радном месту. Учење у друштвеним групама усмерено ка заједничким циљевима, пружање и примање повратне информације од себи равних представља нови тренд у корпоративној обуци. Како се то може дигитално подржати?

Пројекат DEVELOP је креирао Алат за социјално учење, онлајн програм који олакшава самостално информално учење и развој компетенција уз подршку заједнице за учење. Овај програм нуди различите функције које воде и мотивишу кориснике да примене знање у пракси. Предавач може да користи „Алат за социјално учење” при припреми активности за учење одређене (трансверзалне) компетенције. Активност се састоји од различитих малих задатака или изазова које ученици могу да решавају самостално или уз подршку заједнице, кадгод се појаве у њиховом свакодневном раду.

/ga/file/social-learning-toolSocial Learning Tool

Social Learning Tool

Алат за социјално учење - Задаци који припадају активности социјалног учења за обуку из преговарачких компетенција

 

Шта је следеће?

DEVELOP ће почети да примењује пилот пројекат свог онлајн окружења са крајњим корисницима у три велике компаније почевши од лета 2018. године. Планирано је да пилот пројекти трају од четири до шест месеци, а завршетак пројекта се планира за јул 2019. године.

Ако желите да добијете додатне информације о окружењу или пројекту, не оклевајте да контактирате тим DEVELOP.


/ga/file/develop-logoDevelop logo

Develop logo
DEVELOP (Развој каријера кроз друштвене мреже и трансверзалне компетенције) је програм за истраживање и иновације који финансира Европска комисија у оквиру Програма Хоризонт 2020 (Споразум о додели бесповратних средстава бр. 688127).
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email