chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

Acmhainn

V drugi številki Andragoških spoznanj tudi o EPALE

Teanga: SL

Postáilte ag Simona Kavčič

Spletna platforma EPALE je odlična priložnost za izmenjavo in sodelovanje izobraževalcev odraslih. Med obilico informacij, ki so danes na voljo skorajda vsepovsod, moramo le izbrati prave in se povezovati, pri tem pa se zavedati, da se začne pri posameznikih in nadaljuje v skupnost. Ena izmed skupnosti je EPALE, ki v Sloveniji raste in že kaže svojo dodano vrednost. Spletno platformo in skupnost, ki iz nje dnevno raste, je v tokratni številki revije za izobraževanje in učenje odraslih predstavila Ajda Turk, nacionalna koordinatorica za EPALE.

/ga/file/slikaas0png-1slika_as_0.png

V Andragoških spoznanjih pa lahko tokrat berete tudi o raziskavi PIAAC, največji empirični raziskavi na področju izobraževanja odraslih po številu vključenih posameznikov na svetu. Svoje mesto so dobile tudi teme o izobraževanju in usposabljanju starejših, vplivu neformalnega izobraževanja na razvoj spretnosti ter digitalna pismenost in reševanje problemov v tehnološko bogatih okoljih. Med prebiranjem pa lahko spoznate tudi zamisli dr. Jelenca, ki je letos praznoval 80-letnico. Druga letošnja številka Andragoških spoznanj je že na voljo v Knjižnici Andragoškega centra Slovenije (ACS).

Simona Kavčič, ACS

Úda(i)r Acmhainne: 
Znanstvena založba Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani
Dáta foilsithe:
Dé Céadaoin, 11 Samhain, 2015
Teanga an doiciméid
Cineál Acmhainne: 
Eile
Tír:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email