chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

Acmhainn

A globális állampolgársági nevelés (GCED) helyzete a felnőttkori tanulásban és oktatásban

Teanga: HU

Postáilte ag Dóra Czirfusz

Az UNESCO jelentése a globális állampolgársági nevelés területét mutatja be, felvázolva annak szerepét a felnőttkori tanulásban és oktatásban, illetve a jelenlegi gyakorlatok erősségeit és hiányosságait.

A globális állampolgársági nevelés (GCED) már a kora gyermekkorban elkezdődik és folytatódik az oktatás minden szintjén egészen a felnőttkorig, ideértve a formális és az informális tanulási formákat is. A jelentésben szerepel néhány jó gyakorlat, illetve bemutatásra kerül a tagországok aktuális gyakorlata a GCED felnőttkori tanulásba és oktatásba való beépítéséről.

A jelentés egy további célja ösztönözni a tagállamokat, hogy csatlakozzanak az UNESCO-hoz a globális állampolgársági nevelés előmozdításában a felnőttkori tanulás és oktatás révén, mivel a felnőttek felelőssége a békés, igazságos és demokratikus társadalmak építésében vitathatatlan.

Úda(i)r Acmhainne: 
Christiana Nikolitsa-Winter
Werner Mauch and Philippe Maalouf
ISBN: 
978-92-820-1234-5
Dáta foilsithe:
Dé Luain, 2 Nollaig, 2019
Teanga an doiciméid
Cineál Acmhainne: 
Staidéar agus Tuairiscí:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email