chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

 
 

an tseomra nuachta

Dansk Folkeoplysnings Samråd kritiserer nyt finanslovsforslag

09/11/2015
Teanga: DA

Forslaget om at spare på undervisning, uddannelse og kultur møder hård kritik fra Dansk Folkeoplysnings Samråd.

Regeringen vil skære 2 procent årligt i fire år på undervisning, uddannelse og kultur, herunder folkeoplysning. Forslaget gælder eksempelvis højskoler, efterskoler og produktionsskoler. Det gælder desuden den almene voksenundervisning. Særligt rammes de frie fagskoler, som får skåret driftstaxameteret med 20 procent.

”Det er bestemt ikke det, Danmark har brug for. Tværtimod er der behov for at styrke borgernes kompetencer og almene dannelse, samt ikke mindst lokalsamfundenes sammenhængskraft.
Finanslovsbesparelsen kommer oven i de besparelser, kommunernes er udsat for. Det hænger ikke sammen, når statsministeren opfordrer civilsamfundet til at være med til at løse opgaven med at integrere flygtninge, at regeringen så eksempelvis sparer på de folkeoplysende foreninger, som står parate til at give en hånd her”, siger Dansk Folkeoplysnings Samråds formand, Per Paludan Hansen.

Læs yderligere reaktioner fra Dansk Folkeoplysnings Samråd på deres hjemmeside.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn