chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

Blag

Interjú Antonio Románnal és Gema Parradóval (AUPEX)

23/04/2020
ag Györgyi Bajka
Teanga: HU
Document available also in: EN ES FR LV EL DE RO

EPALE interviews AUPEX

Antonio Román és Gema Parrado projektkoordinátorokként dolgoznak az AUPEX (Asociación de Universidades Populares de Extremadura) spanyol nonprofit szervezetnél, amely egy 213 – többségében vidéki térségekben található – népfőiskolából álló hálózatot irányít. A hálózat számos, az egész életen át tartó tanulással kapcsolatos projektet koordinál. Az interjúban Antonio és Gema arról beszélnek, hogyan érinti munkájukat az új koronavírus-, a COVID-19-járvány kitörése.

 

Meséljenek egy kicsit azokról a nagyszerű kezdeményezésekről, amelyeket az AUPEX az Extremadura régióban hajt végre a vidéki térségekben élő felnőttek digitális készségeinek javítása érdekében!

Az AUPEX a spanyolországi Extremadura területén működő szervezetként irányítja a digitális jártassággal kapcsolatos regionális programot, amely nemrégiben a „digitáliskompetencia-program a foglalkoztathatóságért” nevet kapta, és amely az Állami Foglalkoztatási Szolgálat finanszírozásával valósul meg. Az AUPEX rendelkezik egy olyan hálózattal, amelyet 75, vidéki térségekben és marginalizálódott környékeken működő digitáliskompetencia-központ alkot. Felnőttekkel – többségében munkanélküliekkel vagy hátrányos helyzetűekkel – foglalkozunk annak érdekében, hogy javuljanak digitális készségeik, és ezáltal nagyobb eséllyel találjanak állást. Ingyenes képzést kínálunk azoknak a felnőtteknek, akik eljönnek a digitáliskompetencia-központokba, és részt vesznek a műhelyfoglalkozásokon, a tájékoztató tevékenységekben és a kampányokban. A digitális befogadás és a digitális készségfejlesztés területén folytatjuk tevékenységünket, az Európai Lakossági Digitális Kompetenciakeretet (DigComp) használva referenciaként. Emellett európai szinten is aktívak vagyunk: közreműködünk olyan kezdeményezésekben, mint az európai programozási hét és az ALL DIGITAL hét. Emellett jelen vagyunk európai platformokon is, például az EPALE-platformon, ahol megosztjuk bevált gyakorlatainkat, új módszereinket és tartalmainkat annak érdekében, hogy a legtöbbet tudjuk kihozni képzési tevékenységeinkből.

Miként birkózik meg az AUPEX a koronavírus-járvány miatti társadalmi elszigetelődés kihívásaival?

Vidéki térségekben élő hátrányos helyzetű emberekkel dolgozunk, most pedig azoknak a központoknak, ahová ezek az emberek segítségért fordulhattak, be kellett zárniuk. E-facilitátoraink otthonról, távmunkában biztosítanak online segítségnyújtást. Jelenleg a legégetőbb kihívás az, hogy az egész térségben folyamatosan kapcsolatban legyünk felhasználóinkkal. Az elmúlt két hétben mintegy 400 segítségkérés érkezett be hozzánk.

 

Hogyan futnak be a kérések? Hogyan tudnak gondoskodni arról, hogy elérjék a régióban élő rászorulókat?

E-facilitátoraink nagyon kis településeken dolgoznak, így ők részei annak a közösségnek, ahol tevékenykednek, erős személyes kapcsolatok fűzik őket a helyiekhez.

Attól a perctől kezdve, hogy elkezdtünk otthonról dolgozni, első dolgunk az volt, hogy létrehozzunk egy űrlapot, amelyet minden digitális központ megosztott a saját hálózatán keresztül. Az általános üzenet az volt, hogy akinek bármilyen segítségre van szüksége azzal kapcsolatban, hogy miként használjon valamilyen technológiát, hogyan kommunikáljon, miként intézzen adminisztratív tevékenységeket az interneten keresztül, vagy hogyan segítsen gyermekeinek a házi feladatban stb., töltse ki ezt az űrlapot, és felvesszük vele a kapcsolatot. A kérések beérkezésekor minden rendelkezésre álló eszközt felhasználunk a felhasználóinkkal való kommunikációhoz: ezek lehetnek e-mailek vagy WhatsApp-üzenetek, videó- és telefonhívások. Szükség esetén még a számítógépük felett is át tudjuk venni az irányítást. Pillanatnyilag nagyon fontos, hogy felhasználóink érezzék a támogatásunkat, számunkra pedig ez egyben alkalom arra, hogy megerősítsük referenciapontként betöltött szerepünket a digitális készségek fejlesztésének mikéntjét illetően.

EPALE interviews AUPEX

Melyek a felhasználók legfőbb problémái ezekben az időkben? Milyen típusú kérések érkeznek be?

Számos felhasználónk tart munkahelyének elvesztésétől, ezért a kérések többsége foglalkoztatási helyzetekhez kapcsolódik. Egyes kérdések arra vonatkoznak, miként használhatók online dokumentumok az ilyen ügyekkel kapcsolatos információgyűjtéshez (ideértve például a kormány által bevezetett iránymutatásokat és támogatást). Más kérdések konkrétabbak, a munkavállalói jogaikkal kapcsolatosak, vagy munkáltatók esetében arra vonatkoznak, hogy miként juthatnak támogatáshoz alkalmazottjaik bérének kifizetéséhez. Sok kérdést kapunk a barátokkal vagy rokonokkal történő kommunikáció új formáira vonatkozóan. Egy másik gyakori téma az információk megbízhatósága. Gyakran kérdezik tőlünk, mely csatornákat a legérdemesebb követni, és hogyan tudják a felhasználóink felismerni a félretájékoztatást. Ez az AUPEX szélesebb körű médiaműveltségi stratégiájának is része. Az ALL DIGITAL hét keretében például sok munkát fektetünk abba, hogy felhívjuk a figyelmet a megfelelő információforrások megválasztásának módjára, valamint arra, hogy elővigyázatosnak kell lenni a félretájékoztatással és a szándékosan manipulált információkkal. A félretájékoztatással foglalkozó magas szintű uniós szakértői testület nyomán igyekszünk kerülni az „álhír” kifejezést. Nemrégiben a kritikai gondolkodás és a médiaműveltség aktív elvén alapuló természetes ellenszerként elindítottuk az INFOPIRINA projektet. A projekt spanyol és olasz nyelven érhető el (az olasz változatot az ART-ER fordította le és adaptálta).

Számos olyan hívást is kapunk, amikor felhasználóink mindennapi és személyes témákban keresnek meg minket abból adódóan, hogy baráti kötelékek alakultak ki közöttük és az e-facilitátorok között, akik a településükön dolgoznak és gyakran ott is élnek, és akik most még fontosabbá váltak számukra. Valójában ez a közvetlen kommunikációs csatorna a kulcs.

Milyen egyéb kihívásokkal néznek szembe a mostani helyzetben?

Át kell gondolnunk, miként biztosítunk képzést a közeljövőben. Most például ismét áttekintjük azokat a témákat, amelyekkel foglalkoznunk kell képzéseinken. Normális esetben felhasználóinkat kérdeznénk meg erről, pillanatnyilag azonban mindenki a jelenre koncentrál, és nem nagyon tudnak máson gondolkodni. Igaz ez az oktatóinkra is. Ebben a nehéz időben mindenki a saját digitális központjára és körülményeire koncentrál, és mindenkinek megvannak a saját elképzelései arra vonatkozóan, hogy miként kellene újragondolni az általunk alkalmazott módszereket. A továbbhaladás tekintetében az előttünk álló kihívás az, hogy a helyi szintről megpróbáljunk átlépni a globális szintre azáltal, hogy globális kitekintésben gondoljuk át a képzéseinket.

EPALE interviews AUPEX divider

Igénybe vesznek új erőforrásokat az új körülményekre tekintettel?

Extremadura régió foglalkoztathatóságra irányuló digitális készségfejlesztési programja tartalmaz bizonyos képzési elemeket a 3D-s nyomtatás, a virtuális valóság, a programozás, a számítógépes gondolkodás, valamint a digitális eszközökkel történő kísérletezés tárgyában. Rendelkezünk digitális nyomtatókkal. Jelenleg részt veszünk egy egészségügyi felszerelések (arcpajzsok) 3D-s nyomtatását biztosító „csináld magad” mozgalomban, hogy megvédjük azokat, akik most nagyobb védelemre szorulnak, ideértve az egészségügyi személyzetet, illetve az élelmiszerboltok dolgozóit. Amikor a központok bezártak, hazavittük magunkkal a 3D-s nyomtatókat. Mostanra 2000 arcpajzsot nyomtattunk, napi mintegy 400 darabos ütemben.

Mindezzel azt az üzenetet közvetítjük, hogy a felhasználók számára a digitális készségek és a digitális technológiák választ adhatnak egy társadalmi szükségletre, és lehetővé tehetik a polgárok számára egy nagyon konkrét probléma megoldását. 

Az ilyen projektben való részvétel lehetővé teszi annak megértését, miként válhatnak a digitális készségek és a humán készségek a felnőttkori tanulás központi elemévé. Ez nem csak itt történik így, hanem szerte Európában. Véleményünk szerint ezeket az élő laboratóriumokat, ezeket az innovációs ökoszisztémákat a felnőttoktatás világának részévé kell tenni. A kreativitás, a változáshoz való alkalmazkodás, a csapatmunka és az új eszközök használata mind-mind olyan dolog, amire összpontosítani szeretnénk szervezetünkben a felnőttoktatás jövőjét tekintve, mindenkor szem előtt tartva, hogy minden eddiginél nagyobb a kereslet a felnőttek körében az alapvető digitális készségek iránt.

Véleményük szerint ez a vészhelyzet akadályt fog jelenteni a felnőttoktatás számára vagy ösztönözni fogja az innovációt és a dolgok átgondolását?

Úgy gondoljuk, ez óriási lehetőséget kínálhat az új eszközökkel való kísérletezésre és azok bevezetésére, valamint arra, hogy átszervezzük a képzések nyújtásának és kialakításának módját. Ha túl leszünk a vészhelyzeten, érdemes lesz továbbra is használni ezeket a digitális eszközöket a felhasználóink eléréséhez. Ez lehetővé fogja tenni, hogy eggyel előrébb lépjünk.

Most minden eddiginél jobban tudjuk, hogy jelentős változások jönnek, aminek során egyre kiemelkedőbbé fog válni a digitális dimenzió. Jelentős potenciál rejlik azokban a módszertanokban, amelyeket már elkezdtünk alkalmazni – ideértve a szolgáltatásalapú tanulást, illetve a szimulációt –, valamint az új módszerekben, amelyek előmozdítják a társadalmi innovációt. Egyre inkább tudatosul bennünk, hogy amikor képzésen veszünk részt, nem csak tanulunk, hanem a jövőnket és közösségünk jövőjét is átformáljuk. A digitális képzésben és a nem formális oktatásban jelentős potenciál rejlik a tekintetben, hogy hozzáadott értéket jelenthetnek, és fejleszthetik a helyi közösségeket a minket körülvevő új helyzetben.

EPALE interviews

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn
Refresh comments Enable auto refresh

1 - 1 as 1 á dtaispeáint
  • David LOPEZ's picture
    La entrevista me parece muy interesante. Plantea realmente el riesgo de exclusion digital. Sabemos que habra un incremento de las herramientas digitales. Pero como lo explican perfectamente, es necesario poder acompanar a las personas sobre los temas pedagogicos como los materiales. Un problema visto desde Francia, es poder preparar un gran numero de personas a entrar en el mundo digital. Hoy me parece que muchos no han hecho todavia ese paso. Hay una cierta urgencia a hacerlo. Gracias por su entrevista. David LOPEZ