Blog
Blog

Digitális és on-line technológia a tanuláshoz témahét az EPALE platformon

A digitális oktatás az EPALE platform kiemelt témája a kezdetektől fogva, hiszen a digitális tartalmak rugalmasságot, valamint a tanulók hatékonyabb értékelésére és nyomon követésére szolgáló módszereket biztosíthatnak a tanulási szolgáltatók számára. Ezenkívül a tanulók számára egyszerűbb, gyorsabb és megfizethetőbb hozzáférést biztosítanak, valamint lehetővé teszik a tanulási tapasztalatok személyre szabását.

Hetek óta a világ legfontosabb témája a koronavírus, ami következtében számos szakmai rendezvény került lemondásra, elhalasztásra. Az emberi kapcsolatok minimalizálása a tanulásra is hatással van, ezért ezekben a napokban még inkább felértékelődik a távoktatási forma, amit azonban van, ahol egyik napról a másikra kell most megvalósítani.

Digitális témahetünk során olyan módszertani jó gyakorlatok összegyűjtésére és megosztására vállalkozunk, ami segítségére lehet a felnőttek oktatását, képzését végző szakemberek számára. Továbbá szeretnénk bátorítani a közösség tagjait, hogy osszák meg a távoktatás terén szerzett tapasztalataikat, példát mutatva a többi szakember számára.

 Ezúton ajánljuk figyelmébe cikkeinket, melyeket 2020. március 23-tól naponta teszünk közzé:

2020.03.23., hétfő

Hogyan szervezzük meg az oktatást a digitális térben? A legjobb 3 példa

Ahhoz, hogy sikerrel záruljon egy tanulási folyamat van néhány tényező, amely nem kerülhető meg: a gördülékeny kommunikáció, a feladatok és azok határidejének pontos ismerete, segédanyagok elérése stb. A blogban olyan lehetőségek kerülnek bemutatásra, amelyekkel a tanulási folyamat, számonkérés, értékelés egyszerűbbé válhat az online térben.

2020.03.24., kedd

Hogyan tartsunk kapcsolatot tanulóinkkal távoktatás során?

Az online kapcsolattartásra számos lehetőség nyílik, amelyek közül valószínűleg saját életünk során nap mint nap többet is használunk. A blogbejegyzésben azt nézzük meg, mennyire alkalmasak ezek egy nagyobb létszámú csoporttal való kapcsolattartásra.

2020.03.25., szerda

Digitális boom az oktatásban

Soha nem látott lehetőségben vehetünk részt ezekben a napokban, hetekben. Olyan módszertani megújulás jellemzi a hazai oktatás világát, melyet korábban elképzelni sem tudtunk. A digitális technika alkalmazásában szerez most tapasztalatot az iskolai és az iskolarendszeren kívüli tanulás világa.  Ez a blogbejegyzés, néhány központi, és egyedi példát sorol fel, mely segítséget nyújthat a kevésbé rutinos szereplők számára.

2020.03.26., csütörtök

Játékos feladatsorok, nem csak gyerekeknek!

A blog célja körüljárni és értékelni néhány játékos feladatkészítést lehetővé tévő online felületet, amellyel segíthetjük az elsajátítandó tudás megszerzését a tanulók a távoktatás keretei között. Ezek a játékok inkább a fontosabb fogalmak memorizálásában és az elsajátított tudás ellenőrzésében nyújtanak segítséget. Bármilyen tantárgyról, kurzusról legyen is szó, ezekhez játékos feladatok készíthetőek az alábbi programok használatával.

2020.03.27., péntek

Nyelvtanulást segítő applikációk

Eddig is sok tájékoztató anyag és reklám hirdette a különböző nyelvtanulós appokat, de most talán azoknak is lesz ideje kipróbálni őket, akik eddig nem tették. Három olyan applikációt mutatok be, amelyek már beváltak és nagyon sokan használják világszerte. Próbáljátok ki ti is!

 

Fontos az Ön véleménye! A témahetünk mely ötleteit tartja jónak? Mik a javaslatai?

Mondja el nekünk véleményét hozzászólásban - várjuk visszajelzését!

Login (13)

Users have already commented on this article

Logáil isteachCláraigh chun tuairimí a phostáil.

Want to write a blog post ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new article!