chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

Blag

Eerste Vlaams-Nederlandse UNESCO Werkconferentie Volwasseneneducatie

17/02/2020
ag Karine Nicolay
Teanga: NL

Op 14 en 15 mei 2020 organiseert de UNESCO Leerstoel Volwasseneneducatie van de Vrije Universiteit Brussel een Vlaams-Nederlandse werkconferentie voor docenten NT1 werkzaam in een onderwijsinstelling, in nauwe samenwerking met EPALE Nederland en Vlaanderen, CINOP en Epos vzw, het Vlaamse nationaal agentschap voor Erasmus+ .

Je krijgt de kans om aan de hand van vier thema’s je eigen werkpraktijk voor NT1 een nieuwe boost te geven en te vernieuwen! Aan de conferentie kunnen 30 docenten uit Nederland en 30 docenten uit Vlaanderen meedoen.

Er zullen vier thema’s centraal staan.

  1. Blended learning
  2. Doorstroming naar beroepsonderwijs en/of ondersteuning op de werkvloer
  3. Gedifferentieerd werken
  4. Zelfsturing

Ieder thema wordt ingeleid door een gerenommeerd spreker. Vervolgens kan je deelnemen aan workshops, georganiseerd voor en door deelnemers! In principe wordt van iedere deelnemende instelling verwacht dat zij een workshop van 1 uur kan verzorgen. Op basis van de aanmeldingen en de daarbij aangegeven voorkeur om een workshop te verzorgen, wordt het programma definitief vastgesteld. We adviseren met twee deelnemers per instelling aan de conferentie deel te nemen, dan kan elke instelling voor elk thema ook een workshop volgen. Omdat we echter zoveel mogelijk instellingen de kans willen geven om deel te nemen, is er per instelling ook slechts ruimte voor 2 personen.

Doel van de conferentie

Doel van de conferentie is om per thema te komen tot één of meer Vlaams-Nederlandse netwerken die het thema verder uitdiepen om hun eigen NT1-aanbod te versterken en te optimaliseren. De resultaten van deze netwerken worden met elkaar gedeeld op EPALE en in een nog te plannen terugkombijeenkomst in het najaar.

Plaats

De conferentie vindt plaats in Amersfoort, waar die dagen ook het jaarlijkse Jazzfestival plaatsvindt. Omdat we donderdagochtend om kwart over 9 willen beginnen gaan we ervan uit dat alle deelnemers woensdagavond in het hotel overnachten. Rond 20.30 uur maken we dan kennis met elkaar. Exacte plaats en tijd volgen.

Prijs en hoe aanmelden

Door de samenwerking met EPALE kan de deelnameprijs beperkt blijven tot 275 euro voor de twee dagen (inclusief overnachting, eten en drinken, enz.). De kosten voor deelname bedragen 275 euro per persoon, ongeacht of je twee nachten blijft slapen of niet.

Om te kunnen deelnemen verwachten we dat je je eerst registreert op EPALE, want alleen geregistreerde EPALE-leden kunnen deelnemen.

Je kunt je hier aanmelden voor de conferentie.

Na aanmelding krijg je hier een bevestiging van. Binnen twee weken hoor je of je kunt deelnemen en alle praktische informatie.


Voor vragen kan je terecht bij:

Mieke De Haan (UNESCO Leerstoel Volwasseneneducatie (Vrije Universiteit Brussel) - mfjdehaan@gmail.com

Maurice de Greef (UNESCO Leerstoel Volwasseneneducatie (Vrije Universiteit Brussel) - ricedegreef@gmail.com

 

Heb jij ook al zin om twee dagen volledig ondergedompeld te worden in de wereld die volwasseneneducatie heet? Wij kijken er in ieder geval alvast naar uit.

 

Namens de organisatie,

Marieke Hanekamp (EPALE Nederland – CINOP)

Karine Nicolay (EPALE Vlaanderen – Epos vzw)

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn