chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

Blag

Kakovost v kariernem svetovanju – od vizije do prakse

30/12/2019
ag Mateja Pečar
Teanga: SL
Document available also in: EN

350 udeležencev z Norveške, ki delajo na področju kariernega svetovanja na različnih ravneh, se je za dva dni zbralo na nacionalni konferenci o kariernem svetovanju. Tema je bila kakovost v kariernem svetovanju - od vizije do prakse. Pobudniki konference so bili tako iz Skills Norway, delujoči za področje kariernega svetovanja, in Academia. 

Ministrstvo za izobraževanje in raziskave je naročilo Skills Norway, da je pripravilo medsektorski okvir kakovosti za karierno svetovanje. Cilj je bil ponuditi kakovostne storitve kariernega svetovanja v vseh sektorjih. Okvir kakovosti bi moral biti koristno orodje tako za karierne svetovalce kot za druge, ki so odgovorni za to področje. 

Skills Norway je sodeloval s štirimi skupinami strokovnjakov, ki so jih sestavljali strokovnjaki s področja prakse in akademskega sveta. Bili so na potovanju po vsej Norveški in tako pridobili koristne povratne informacije. 

Več na https://epale.ec.europa.eu/en/blog/quality-career-counseling-vision-practice.

Anita Lervik

Članek je v slovenščini priredila Mateja Pečar, sodelavka Andragoškega centra Slovenije, kjer deluje na področju promocije vseživljenjskega učenja in medgeneracijskega sodelovanja tako doma kot v tujini.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn