chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

an tseomra nuachta

Predstavili smo se na dogodku: Študijska tržnica

17/12/2019
Teanga: SL

V četrtek, 14. novembra 2019, je na Šolskem centru Novo mesto, v Športni dvorani Leona Štuklja, potekal dogodek Študijska tržnica.

Udeleženci so si lahko ogledali in pridobili različne informacije glede nadaljnjega šolanja oz. študija ter poklicnega izobraževanja odraslih. Dijaki so spraševali razstavljalce o praktičnih prikazih in možnostih zaposlitve. Kot dobro izkušnjo so izpostavili in pohvalili možnost, da so lahko neposredno od študentov dobili informacije, ki so jim v pomoč pri odločitvi glede njihovega profesionalnega življenja in šolanja.

 

Udeležence smo v okviru predstavitve projektov seznanjali z možnostmi vključitve v nekaj projektov, ki jih izvajamo na Šolskem centru Novo mesto ter so namenjeni izobraževanju ter usposabljanju odraslih.

V okviru predstavitev projektov smo obiskovalcem predstavljali tudi projekt Dejavnost informiranja in svetovanja ter ugotavljanja in vrednotenja neformalno pridobljenega znanja od 2016 do 2022 (v nadaljevanju: projekt DIS).

Obiskovalci, še posebej ciljna skupina; t.j. zaposleni odrasli, so prejeli konkretne informacije glede pogojev vključitve zaposlenih, možnostih svetovanja o vključitvah v formalna in neformalna izobraževanja odraslih, informiranja ter tudi vrednotenja predhodno pridobljenega znanja, spretnosti in kompetenc.

Projekt Dejavnost informiranja in svetovanja ter ugotavljanja in vrednotenja neformalno pridobljenega znanja od 2016 do 2022 (projekt DIS) se izvaja do 31. 3. 2022 v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 10. Znanje, spretnosti in vseživljenjsko učenje za boljšo zaposljivost; prednostne naložbe: 10. 1. Krepitev enake dostopnosti vseživljenjskega učenja za vse starostne skupine v formalnem, neformalnem in priložnostnem okolju, izpopolnjevanje znanj, spretnosti in kompetenc delovne sile ter spodbujanje prožnih možnosti učenja, vključno prek poklicnega usmerjanja in validiranja pridobljenih kompetenc; specifičnega cilja: 10. 1. 2. Izboljšanje kompetenc zaposlenih za zmanjšanje neskladij med usposobljenostjo in potrebami trga dela. Projekt DIS delno financirata Evropska unija in sicer iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

                                     

Prispevek je za EPALE pripravila Marjana Šporar, organizatorka izobraževanja odraslih ter svetovalka v projektu DIS, zaposlena na Šolskem centru Novo mesto.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn