chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

 
 

an tseomra nuachta

Regionalni skup posvećen umrežavanju i obuci univerzitetskih profesora

20/11/2019
Teanga: HR

Zavod za školstvo, u saradnji sa Evropskim Wergalend centrom, organizuje Regionalni skup posvećen umrežavanju i obuci univerzitetskih profesora/predstavnika univerziteta. Zvanično otvaranje događaja održaće se 20. novembra u 18:30 u Petrovcu (Hotel Palas, Obala b.b.).

Očekuje se da će ovaj skup okupiti 40 profesionalaca iz oblasti obrazovanja i eksperata iz 6 zemalja Zapadnog Balkana, kao i internacionalne eksperte. 

Događaj je upriličen kao zvanično pokretanje trogodišnjeg projekta „Pripremanje budućih nastavnika na Zapadnom Balkanu: Obrazovanje za Demokratiju i ljudska prava”.

Cilj Projekta je da doprinese kvalitetu obrazovanja nastavnika u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu*, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji, kroz omogućavanje razmjene i saradnje među univerzitetima i obrazovnim institucijama, sa naglaskom na nastavu orijentisanu na praktičnu promociju građanstva, demokratije i ljudskih prava.

Projekat je finansiran od strane Ministarstva vanjskih poslova Norveške.

Skup će znavično otvoriti gospodin Marash Dukaj, pomoćnik ministra prosvjete Crne Gore.

 

***Preuzeto sa sajta Zavoda za školstvo Crne Gore

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn