chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

 
 

Как да увеличим участието на уязвимите групи в ученето на възрастни?

Възползвайте се максимално от EPALE, като влезнете в профила си. Това ще Ви позволи да оценявате и коментирате съдържание и ще Ви даде достъп до пълния набор от функции на платформата.

Скъпи  EPALE колеги,

През месеците август и септември тематичният фокус на EPALE беше върху ролята на ученето на възрастни в социалното включване на уязвимите групи. В продължение на този период националните екипи и общността EPALE публикуваха множество вдъхновяващи практики, статии, доклади и ресурси по темата. Посетете тематичната ни страница Социално включване, за да ги откриете (cъдържанието варира в зависимост от езиковите Ви предпочитания).

За нас е удоволствие да обявим, че годишната общооевропейска конференция EPALE ще се проведе на 1 и 2 октомври 2019 г. в гр. Варшава, Полша. Събитието, посветено на ученето на възрастни, се очаква да събере над 250 участника - представители на националните правителства, членове на EPALE, заинтересовани страни от различни Европейски държави и институции и представители на Европейската комисия.

Гледайте събитието в реално време

Не забравяйте редовно да посещавате EPALE за ново съдържание! Тематичният ни фокус от октомври до декември ще бъде ученето на възрастни на работното място.

 

Споделете какво мислите

Ценим мнението и обратната връзка, които получихме от EPALE общността. Ще се радваме, ако можете да отделите няколко минути, за да попълните годишното ни потребителско проучване и да ни помогнете да се усъвършенстваме!

Включете се в проучването на EPALE

 

#EPALEandMe

EPALE Ви кани да се включите в #EPALEandMe – фото конкурс за положителния принос на EPALE за професионалистите, работещи в сектора на учене на възрастни в цяла Европа. Най-добрите 10 снимки ще бъдат избрани от жури и тези участници ще получат за награда фотоапарат Fujifilm Instax! Научете повече.

 

Най-нови блог постове

Как младите възрастни преминават през живота? (EN)

Научете как проектът ENLIVEN се насочва към някои от предизвикателствата, пред които са изправени младите възрастни в опита си да се интегрират в обществото на възрастните. 

Да разчитаме на доброволчеството за увеличаване на участието на уязвимите групи? (EN)

Simon Broek развенчава някои от митовете за уязвимите социални групи и говори за ролята на работодателите в повишаването на уменията при възрастните с ниски нива на квалификации.

 

Новини от Европа

Септември беше наситен месец за сектора на учене на възрастни в Европа:

 

Възползвайте се максимално от EPALE, като влезнете в профила си. Това ще Ви позволи да оценявате и коментирате съдържание и ще Ви даде достъп до пълния набор от функции на платформата.

Clibeanna: