chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

an tseomra nuachta

Projekt Starejši za starejše v Evropskem parlamentu

30/07/2015
ag Neja Colja
Teanga: SL

Program Starejši za starejše kot primer dobre prakse na področju prostovoljstva starejših v Sloveniji je bil v začetku junija 2015 predstavljen v Evropskem parlamentu v Bruslju.

Program Starejši za višjo kakovost življenja doma poznamo že od leta 1995, ko so ga začele razvijati upokojene strokovnjakinje Slovenske filantropije in Zveze društev upokojencev Slovenije. Glavni namen programa je bil predvsem ta, da bi lahko starejši kakovostno in čim bolj dolgo živeli v svojem domačem okolju. Bistvo programa je v tem, da starejši prostovoljci obiščejo vse starejše od 69 let v svoji okolici, jih povprašajo o tem, kako živijo, in jim poskušajo organizirati pomoč, če jo potrebujejo in želijo.
Program v zdajšnji obliki teče od leta 2004, izvajajo pa ga že v 298 društvih upokojencev in 13 pokrajinskih zvezah. Vključenih je kar 3698 prostovoljcev.

Vir: Seniorji.info, dne 30. 7. 2015.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn