chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

an tseomra nuachta

Izšla je tretja številka glasila InfoNet Newsletter v letu 2015

23/07/2015
ag Ajda Turk
Teanga: SL

Pred vami je tretja in hkrati zadnja številka glasila InfoNet Newsletter. Evropski portal InfoNet o izobraževanju odraslih (European Infonet Adult Education) se po desetih letih poslavlja, saj se konec septembra zaključuje tretje obdobje financiranja (Program Evropske unije Vseživljenjsko učenje). Novih člankov ne bodo več objavljali, vendar pa bo baza člankov še vedno dostopna.

Istočasno je InfoNet po združitvi s finsko revijo Vseživljenjsko učenje v Evropi  (Lifelong Learning in Europe – LLinE) pred novim začetkom, saj septembra izide skupna testna različica nove spletne revije o izobraževanju odraslih z imenom ELM (European Lifelong Learning Magazine). Prva redna številka nove revije bo izšla v decembru. Več o novi reviji preberite v članku z naslovom ELM – European Lifelong Learning Magazine. A new European online magazine on adult education – journalistic writing devoted to the practice of adult learning.

Medtem ko čakate na ELM, ne oklevajte z branjem zadnjih člankov dopisnikov iz Evrope, med drugim tudi iz Slovenije, na spletni strani InfoNeta in v zadnji številki revije LLinE, ki je posvečena vlogi teorij in paradigem v izobraževanju odraslih.

Zanimiva prispevka sta objavila sodelavca Andragoškega centra Slovenije (ACS). Mag. Peter Beltram piše o trendih v izobraževanju odraslih pri nas. Slovenija se je odločila za širši koncept izobraževanja odraslih. Ozaveščanje o nevarnostih za zdravje, podnebnih spremembah in nacionalni kulturne dediščine so novi elementi slovenskega izobraževanja odraslih. To ustvarja nove izzive pri zagotavljanju kompetenc izobraževalcev in pri spremljanju ter vrednotenju dejavnosti. Več lahko preberete v članku z naslovom Slovenia decides for a broader concept of adult education. Krajši različici članka sta objavljeni tudi na EPALE, in sicer v slovenščini in angleščini.

Vera Mlinar v članku Skrito znanje je zaklad! (Hidden knowledge is a treasure!) predstavlja zanimivo izkušnjo kandidatke v  procesu potrjevanja neformalno pridobljenih znanj, spretnosti in kompetenc, ki se je s tem srečala kot brezposelna.


Med ostalimi zadnjimi članki na InfoNetu so:

 

Mateja Pečar, Andragoški center Slovenije

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn