chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

Acmhainn

Kaikkien vaalit

Teanga: FI

Postáilte ag Paivi KORKEA-AHO

/ga/file/kaikkienvaalitpngkaikkien_vaalit.png

 

Kaikkien Vaalit on Monihelin demokratiakasvatustoimintaa, jonka tarkoituksena on edistää maahan muuttaneiden osallistumista ja vaikuttamista suomalaiseen yhteiskuntaan. Vuoden 2019 #KaikkienVaalit -kampanja toteutetaan aktivoitumistyöpajoilla, joilla tuodaan esiin vieraskielisten ryhmien huolet ja toiveet vaaliehdokkaille Kaikkien Vaalit -paneeleissa.

Kaikkien Vaalit -kampanja toteutetaan eduskuntavaalien alla 26.2.-14.4.2019 Helsingissä ja muualla Suomessa. Helsingin työpajat ja tapahtumat tukee Helsingin kaupunki kotouttamistyön avustuksella, mutta työpajamateriaalit ovat vapaasti käytössä kaikille.

Aktivoitumistyöpajojen materiaalit ja ohjeet
Linkki Kaikkien Vaalit -kampanjan aktivoitumistyöpajojen materiaaleihin löytyy alta. Materiaali on saatavilla suomeksi ja englanniksi.

Aktivoitumistyöpajojen tarkoitus on antaa osallistujille avainkäsitteitä äänestämisestä Suomessa, vaaleista ja Eduskunnan roolista, sekä tietoa Suomen suurimmista puolueista, ajankohtaisista teemoista eduskuntavaalien alla, ja vaikuttamiskeinoista äänestämisen lisäksi. Työpajojen tuloksena on kampanjan vaalipaneeleihin osallistuville ehdokkaille tarkoitettuja kysymyksiä. Kaikkien Vaalit -paneelien pääteemat perustuvat työpajojen tuloksiin.

Työpajamateriaali on suunniteltu vieraskielisille ryhmille, joilla on vain vähän tietoa Suomen polittiisesta järjestelmästä. Materiaali on saattavilla suomen ja englannin kielillä ja helposti soveltavissa muihin kieliin, sillä työpaja perustuu kuviin ja keskusteluun. Tarvittaessa työpajan fasilitaattori itse soveltaa työpajan sisältöä osallistujille, jotta keskustelu syntyisi ja työpajasta tulisi kysymyksiä vaalipaneelien ehdokkaille. Materiaali sopii hyvin säännölliselle ryhmätoiminnalle (klubit, vertaistuki- ja keskusteluryhmät).

Lue lisää hankkeen omilta kotisivuilta!

Úda(i)r Acmhainne: 
Moniheli - Monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto
Dáta foilsithe:
Déardaoin, 28 Feabhra, 2019
Teanga an doiciméid
Cineál Acmhainne: 
Deiseanna agus Acmhainní
Tír:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email