Skip to main content
Resource Details
ACMHAINN

Kaikkien vaalit

 

Kaikkien Vaalit on Monihelin demokratiakasvatustoimintaa, jonka tarkoituksena on edistää maahan muuttaneiden osallistumista ja vaikuttamista suomalaiseen yhteiskuntaan. Vuoden 2019 #KaikkienVaalit -kampanja toteutetaan aktivoitumistyöpajoilla, joilla tuodaan esiin vieraskielisten ryhmien huolet ja toiveet vaaliehdokkaille Kaikkien Vaalit -paneeleissa.

Kaikkien Vaalit -kampanja toteutetaan eduskuntavaalien alla 26.2.-14.4.2019 Helsingissä ja muualla Suomessa. Helsingin työpajat ja tapahtumat tukee Helsingin kaupunki kotouttamistyön avustuksella, mutta työpajamateriaalit ovat vapaasti käytössä kaikille.

Aktivoitumistyöpajojen materiaalit ja ohjeetLinkki Kaikkien Vaalit -kampanjan aktivoitumistyöpajojen materiaaleihin löytyy alta. Materiaali on saatavilla suomeksi ja englanniksi.

Aktivoitumistyöpajojen tarkoitus on antaa osallistujille avainkäsitteitä äänestämisestä Suomessa, vaaleista ja Eduskunnan roolista, sekä tietoa Suomen suurimmista puolueista, ajankohtaisista teemoista eduskuntavaalien alla, ja vaikuttamiskeinoista äänestämisen lisäksi. Työpajojen tuloksena on kampanjan vaalipaneeleihin osallistuville ehdokkaille tarkoitettuja kysymyksiä. Kaikkien Vaalit -paneelien pääteemat perustuvat työpajojen tuloksiin.

Työpajamateriaali on suunniteltu vieraskielisille ryhmille, joilla on vain vähän tietoa Suomen polittiisesta järjestelmästä. Materiaali on saattavilla suomen ja englannin kielillä ja helposti soveltavissa muihin kieliin, sillä työpaja perustuu kuviin ja keskusteluun. Tarvittaessa työpajan fasilitaattori itse soveltaa työpajan sisältöä osallistujille, jotta keskustelu syntyisi ja työpajasta tulisi kysymyksiä vaalipaneelien ehdokkaille. Materiaali sopii hyvin säännölliselle ryhmätoiminnalle (klubit, vertaistuki- ja keskusteluryhmät).

Lue lisää hankkeen omilta kotisivuilta!

Resource Details
Úda(i)r Acmhainne
Moniheli - Monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto
Cineál Acmhainne
Deiseanna agus Acmhainní
Tír
Eochairfhocail
Dáta a fhoilsithe
Teanga an doiciméid
Login (0)

Logáil isteachCláraigh chun tuairimí a phostáil.

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!