chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - ríomhArdán d’Fhoghlaim Aosach san Eoraip

Féilire

Forum prostovoljstva 2016: Beleženje in priznavanje kompetenc, prodobljenih s prostovoljskim delom

Postáilte ag Maruša Mohorič 3 years 7 months ó shin

Dé Luain 5 Nollaig 2016
Ljubljana
,

Ob mednarodnem dnevu prostovoljstva, 5. decembru, vas vabimo na forum o prostovoljstvu, namenjen temi, ki je vse prevečkrat spregledana: vplivu prostovoljskega dela na prostovoljce, razvoj njihovih osebnih, socialnih in državljanskih kompetenc, s tem pa tudi krepitvi njihovih potencialov na področju zaposlovanja. Zaradi aktualnosti tematike smo k sodelovanju povabili širok krog govorcev iz različnih družbenih sektorjev. Na forumu bomo predstavili sedanje stanje na področju beleženja kompetenc, razvitih s prostovoljskim delom in dobro delujoče modele, ki se že uporabljajo za delo z določenimi ciljnimi skupinami. Predstavili bomo pogled delodajalcev na neformalno pridobljene reference, aktualne pobude za razvoj na tem področju, pa tudi ovire, s katerimi se sodelujoči sogovorniki soočajo.

Na forumu bomo poleg zanimivih predstavitev poskrbeli tudi za možnost aktivnega sodelovanja vseh udeležencev. Po posameznih vsebinskih sklopih bo potekala razprava, v kateri bodo besedo dobili vsi, ki bodo želeli sodelovati, forum pa bomo sklenili z okroglo mizo in skupnim iskanjem odgovorov na odprta vprašanja.

Cilj foruma je v skupni razpravi oblikovati predloge ukrepov za promocijo beleženja s prostovoljstvom razvitih kompetenc med mladimi, brezposelnimi in drugimi ranljivimi skupinami, promocija dobro delujočih modelov in orodij za beleženje kompetenc ter krepitev prostovoljskih organizacij.

Na povezavi si že lahko ogledate preliminarni program. Vabimo vas, da letošnji mednarodni dan prostovoljstva praznujete z nami, v družbi priznanih strokovnjakov, angažiranih prostovoljcev in izkušenih mentorjev prostovoljstva.

Forum bo potekal v ponedeljek, 5. decembra 2016, od 8.30 do 16.30 v dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na Masarykovi 16 v Ljubljani.

Na voljo je le še nekaj prostih mest! Prijave bodo zato zaključene že pred končnim rokom, ki smo ga postavili (28. 11. 2016).

Na forum se lahko prijavite preko kontaktnega obrazca ali prijavnice, ki jo pošljete na slovenska@filantropija.org.

Podrobnejše informacije dobite pri Nevenki Alji Gladek, nevenka.alja.gladek@filantropija.org, 01 430 12 88.

 

Vir informacije: spletna stran Slovenske filantropije

Cineál imeachta: 
Imeacht um Fhorbairt Ghairmiúil
Táille tinrimh: 
Ní hea
Sprioc-am clárúcháin: 
28/11/2016
Imeacht ar líne: 
Ní hea
Arna eagrú ag: 
Slovenska filantropija
Sonraí teagmhála: 
Nevenka Alja Gladek, nevenka.alja.gladek@filantropija.org, 01 430 12 88
Téama a bhfuiltear ag díriú air:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn