Skip to main content
Event Details
17 Apr
2019

EPALE ще бъде популяризирана в земите на Орфей

Bulgaria
село Старосел, община Хисаря, област Пловдив
to

Националното звено за подкрепа (НЗП) на EPALE организира семинар за Платформата, който ще се проведе на територията на древните тракийски земи. Събитието е на тема „Добри практики в сектора за учене на възрастни“ и ще се състои на 17 и 18 април 2019 г. в село Старосел, община Хисаря.

Семинарът ще открие д.ик.н. Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители. В неговия общ панел ще бъдат представени и новите тематични фокуси на EPALE, които ще бъдат актуални през 2019 г.

Основната част от програмата на семинара е отделена за представяне на добри практики. Те очертават широк кръг от теми, свързани както с конкретния фокус на настоящото тримесечие – гражданско образование и учене на възрастни, така и с други теми, които са важни за потребителите на Платформата от Европа и България.

Практиките, които ще бъдат представени на събитието, са свързани с уменията за критично мислене, със социалните иновации, кариерното развитие, предприемачеството в областта на селското стопанство, защитата на неприкосновеността и личните данни, младежките дейности и др.

Своебразният микс от конкретни примери, свързани с ученето на възрастни, ще позволи на участниците в събитието да превърнат в реалност една от най-важните цели, за постигането на която е създадена EPALE: споделянето на опит между професионалистите.

Семинарът се осъществява по проект № 604378-EPP-1-2018-1-BG-EPPKA2-EPALE-NSS, изпълняван от Министерството на образованието и науката и е съфинансиран от Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм +”. 

Event Details
Stádas
As planned
Cineál imeachta
Comhdháil
Uimh. thionscadail AE
Проект № 604378-EPP-1-2018-1-BG-EPPKA2-EPALE-NSS
Cineál eagraí
Imeacht NSS
Organiser name
Национално звено за подкрепа на Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE)
Sonraí teagmhála
Валентина Дейкова - ръководител на Националното звено за подкрепа на EPALE., v.deikova@mon.bg
Líon na dtoscairí
< 100
Spriocghrúpa
Líonraí & eagraíochtaí foghlama aosaí
Aidhmeanna agus cuspóirí
Да престави добри практики в сектора за учене на възрастни в България и да превърне в реалност една от основните цели на EPALE: споделяне на опит от професионалистите
Torthaí foghlama ionchais
Споделен опит на професионалистите в резултат от добри практики в сектора за учене на възрастни в България.
Táille tinrimh
Ní hea

Logáil isteachCláraigh chun tuairimí a phostáil.

Bíodh imeacht ar intinn agat?

Ná bíodh aon leisce ort é sin a dhéanamh! Cliceáil ar an nasc thíos agus mol imeacht anois!