chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

I am a policy maker involved in adult learning – what does EPALE offer me?

You can use the EPALE resource centre (coming soon) to find out about good practices, pedagogical material, research results, etc., which you may find of interest for your policy development and discussions.

The various interactive features, including the discussion forums, will allow you to seek and identify good practice from professionals in Europe, and run opinion polls. If you would like to receive regular, up-to-date information on adult learning you can subscribe to our newsletter.

Ja sam novinar – šta mi platforma EPALE nudi?

Kao novinar, možda biste željeli otići u redakciju radi najnovijih vijesti o učenju odraslih. Pored toga, stranica nudi i mnogo korisnih alata poput kalendara događaja i biblioteku resursa dobre prakse (uskoro dostupno), koja uključuje najnovije rezultate istraživanja i ankete u učenju odraslih. Kako biste pronašli sve najnovije vijesti o učenju odraslih u Evropi, platforma EPALE je mjesto koje trebate posjetiti.

Ako želite primati redovne, ažurne informacije o učenju odraslih, možete se pretplatiti na naš bilten.

Ég er blaðamaður – hvað hefur EPALE upp á að bjóða fyrir mig?

Sem blaðamaður gætirðu viljað skoða fréttaherbergið sem er með allar nýjustu fréttirnar um fullorðinsfræðslu. Auk þess býður vefsvæðið upp á alls kyns gagnleg verkfæri eins og viðburðadagatal og úrræðasafn um góðar venjur (kemur bráðlega) en þar má finna nýjustu rannsóknarniðurstöður og kannanir um fullorðinsfræðslu. Ef þú vilt fá allar nýjustu fréttirnar um fullorðinsfræðslu í Evrópu er EPALE rétti vettvangurinn.

Ef þú vilt fá reglulegar fréttir um fullorðinsfræðslu geturðu hafið áskrift að fréttabréfinu okkar.

Novinar sam – šta mi EPALE može ponuditi?

Kao novinar, na platformi EPALE možete da pronađete sve najnovije vijesti o sektoru obrazovanja odraslih širom Evrope. Pored toga, ova internet strana nudi i mnoštvo zaista korisnih alatki kao što su kalendar i biblioteka resursa dobrih praksi (dolazi uskoro), gdje se nalaze najnoviji rezultati istraživanja i ankete iz oblasti obrazovanja odraslih. Ukoliko želite da pronađete najnovije vijesti o učenju odraslih širom Evrope, EPALE je pravo mjesto za vas.

Јас сум новинар - што ми нуди EPALE?

Како новинар можеби ќе сакате да го посетите делот со вести за да ги дознаете најновите вести за учењето за возрасни. Освен тоа, веб-локацијата нуди и многу навистина корисни алатки, како календар на настани и библиотека со ресурси за добри практики (наскоро) која содржи најнови резултати од истражувања и анкети за учењето за возрасни. Ако сакате да најдете најнови вести за учењето за возрасни во Европа, EPALE е вистинското место за вас.

Ја сам новинар – шта EPALE мени нуди?

Као новинар можете пожелети да одете у простор за вести да бисте видели најновије вести о учењу одраслих. Поред тога, сајт нуди и пуно заиста корисних алатки, као што су календар догађаја и библиотека ресурса са добрим праксама (ускоро), што обухвата најновије резултате истраживања и анкете у вези са учењем одраслих. Портал EPALE је место на којем можете да пронађете најновије вести о учењу одраслих у Европи.

Ако желите да примате редовне, најновије информације о учењу одраслих, можете да се претплатите на наш билтен.

Unë jam gazetar - çfarë më ofron EPALE?

Si gazetar, mund të dëshironi të kaloni te redaksia për të gjitha lajmet e fundit mbi mësimmarrjen për të rritur. Për më tepër, faqja ofron gjithashtu shumë funksione me të vërtetë të dobishme, si p.sh. një kalendar aktivitetesh dhe një arkiv burimor të praktikës së mirë (së shpejti), me rezultatet e fundit studimore dhe anketat e mësimmarrjes për të rritur. Për të gjetur të gjitha lajmet e fundit rreth mësimmarrjes për të rritur në të gjithë Evropën, EPALE është vendi i duhur.

Jeg er journalist – hva kan EPALE tilby meg?

Som journalist vil du kanskje gå til nyhetsrommet for siste nytt om voksenopplæring.

Dessuten tilbyr nettstedet også mange nyttige verktøy som en aktivitetskalender og et bibliotek over ressurser for god praksis (kommer snart), som omfatter de nyeste forskningsresultatene og undersøkelser innen voksenopplæring.

På EPALE finner du siste nytt om voksenopplæring i Europa.

Dersom du vil motta løpende og ajourført informasjon om voksenopplæring, kan du abonnere på vårt nyhetsbrev.

Ben bir gazeteciyim. EPALE bana ne sunabilir?

Gazeteci olarak, yetişkin öğrenimi ile ilgili en son haberler için haberler bölümüne göz atmak isteyebilirsiniz. Ayrıca site, bir etkinlik takvimi ve yetişkin öğrenimindeki en son araştırma sonuçlarını ve anketleri içeren bir iyi uygulama kaynağı kitaplığı (yakında) gibi birçok faydalı araç sunar. EPALE, Avrupa'da yetişkin öğrenimi ile ilgili en son haberleri öğrenmek için mükemmel bir platformdur.

Yetişkin öğrenimi hakkında düzenli ve güncel bilgiler almak istiyorsanız bültenimize abone olabilirsiniz.

I am a journalist – what does EPALE offer me?

As a journalist, you might wish to go to the newsroom for all the latest news on adult learning. In addition, the site also offers lots of really useful tools such as a calendar of events and a library of resources of good practice (coming soon), which includes the latest research results and surveys in adult learning. To find all the latest news about adult learning across Europe, EPALE is the place to go.

If you would like to receive regular, up-to-date information on adult learning you can subscribe to our newsletter.

Zastupam organizaciju za obrazovanje odraslih koja traži finansiranje – šta mi platforma EPALE nudi?

Iako platforma EPALE ne pruža sredstva, ona pruža informacije o mogućnostima finansiranja. Možete saznati više o tome ako posjetite web-sajt programa Erasmus+, koji je EU program za obrazovanje, obuku, omladinu i sport za period 2014-2020, i ima za cilj povećanje kvaliteta i relevantnost kvalifikacija i vještina.

Ég er fulltrúi fyrir stofnun á sviði fullorðinsfræðslu og leita að fjármagni – hvað hefur EPALE upp á að bjóða fyrir mig?

Þó EPALE veiti ekki fjárstuðning má finna á vettvangnum upplýsingar um fjármögnunarkosti. Þú getur fengið upplýsingar um slíkt með því að fara á vefsvæði Erasmus+, nýju Evrópuáætlunarinnar um mennta-, æskulýðs- og íþróttamál 2014-2020, sem miðar að því að auka hæfi og færni.

Predstavnik sam organizacije za obrazovanje odraslih koja traži sredstva za finansiranje – šta mi nudi EPALE?

Iako platforma EPALE ne osigurava sredstva, ova platforma objavljuje informacije o dobijanju sredstava. Više informacija o ovome možete da saznate na internet strani programa Erasmus+ koji predstavlja novi program EU za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za period od 2014. do 2020, čiji je cilj poboljšanje kvaliteta i relevantnosti kvalifikacija i vještina.

Јас сум претставник на организација за учење за возрасни која бара финансиски средства - што ми нуди EPALE?

Иако EPALE не обезбедува финансиски средства, платформата дава информации за можности за финансирање. Повеќе информации за ова може да најдете на веб-локацијата на Erasmus+, новата програма на ЕУ за образование, обука, млади и спорт за периодот 2014-2020 година, која има за цел да го зголеми квалитетот и важноста на квалификациите и вештините.

Представљам организацију за учење одраслих која тражи финансирање – шта EPALE мени нуди?

Иако портал EPALE не пружа финансирање, ова платформа пружа информације о могућностима финансирања. Можете више да сазнате о овоме ако посетите веб-сајт програма Erasmus+, који представља нови програм ЕУ за образовање, обуку, омладину и спорт за период 2014–2020, чији је циљ повећање квалитета и релевантности квалификација и вештина.

Unë përfaqësoj një organizatë të mësimmarrjes për të rritur që kërkon fonde - çfarë më ofron EPALE?

Ndonëse EPALE nuk ofron vetë fonde, platforma ofron informacione rreth mundësive të financimit. Mund të mësoni më shumë rreth këtyre duke vizituar në faqen e internetit të Erasmus+, programin e ri të BE-së për arsim, trajnim, rini dhe sport për 2014-2020, i cili synon të rrisë cilësinë dhe rëndësinë e kualifikimeve dhe aftësive.

Jeg representerer en organisasjon for voksenopplæring som søker finansiering – hva kan EPALE tilby meg?

Selv om EPALE ikke tilbyr finansiering, inneholder plattformen informasjon om finansieringsmuligheter.

Du kan finne ut mer om disse ved å besøke nettstedet for Erasmus+, EUs nye program for utdanning, ungdom og idrett for 2014–2020, som har som mål å fremme kvaliteten og relevansen av kvalifikasjoner og ferdigheter.

Dessuten tilbyr nettstedet et partnersøkverktøy (kommer snart) som kan hjelpe deg med å finne partnere til nettverkssamarbeid, utveksling av god praksis og utvikling av felles prosjekter.

Kaynak arayan bir yetişkin öğrenimi kuruluşunu temsil ediyorum. EPALE bana ne sunabilir?

EPALE fon sağlamasa da finansman fırsatları hakkında bilgi sunar. Nitelik ve becerilerin kalitesini ve ilgililiğini artırmayı hedefleyen, 2014-2020 yılları için eğitim, öğretim, gençlik ve spora yönelik AB programı olan Erasmus+ web sitesini ziyaret ederek bu konular hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

I represent an adult learning organisation seeking funding – what does EPALE offer me?

Although EPALE does not provide funding, the platform does provide information about funding opportunities. You can find out more about these by visiting the website of Erasmus+, the new EU programme for education, training, youth and sport for 2014-2020, which aims to increase the quality and relevance of qualifications and skills.

Ja sam akademik – šta mi platforma EPALE nudi?

Platforma EPALE nudi skladište resursa za učenje odraslih (uskoro dostupno), uključujući informacije o rezultatima istraživanja, statistikama i rezultatima anketa, kao i sektorske izvještaje i nalaze. Imaćete priliku i komentarisati aktuelne blogove i pridonijeti raspravama. Platforma EPALE takođe sadrži i kalendar kurseva i događaja, uključujući konferencije na visokom nivou, kojima biste mogli biti zainteresovani da prisustvujete.

Ég er fræðimanneskja – hvað hefur EPALE upp á að bjóða fyrir mig?

EPALE er með úrræðasafn á sviði fullorðinsfræðslu (kemur bráðlega), þar á meðal upplýsingar um rannsóknarniðurstöður, tölfræði og niðurstöður kannana og hefur að auki að geyma skýrslur og niðurstöður sem tilheyra sviðinu. Þér gefst einnig kostur á að setja inn ummæli við bloggfærslur um ýmis efni og taka þátt í umræðum. EPALE er einnig með dagatal um viðburði og námskeið, þar á meðal mikilvægar ráðstefnur, sem þér gæti þótt áhugavert að sækja.

Član sam akademske zajednice – šta mi EPALE može ponuditi?

EPALE nudi više hiljada resursa iz oblasti obrazovanja odraslih (dolazi uskoro) uključujući tu i informacije o rezultatima istraživanja, statistikama i rezultatima anketa, kao i izvještaje i nalaze koji se odnose na određene sektore. Takođe ćete imati priliku da komentarišete i tematske blogove i učestvujete u razgovorima. Kalendar platforme EPALE sadrži i podatke o kursevima i događajima, uključujući tu i konferencije na visokom nivou, kojima biste možda željeli da prisustvujete.

Јас сум академик - што ми нуди EPALE?

EPALE содржи бројни ресурси во областа на учењето за возрасни (наскоро), вклучувајќи информации за резултати од истражувања, статистики и резултати од анкети, како и извештаи и наоди кои се однесуваат на поединечни сектори. Ќе имате и можност да коментирате на тематски блогови и да учествувате во дебати. EPALE вклучува и календар на курсеви и настани, вклучувајќи и конференции на високо ниво на кои можеби ќе сакате да присуствувате.

Ја сам академик – шта EPALE мени нуди?

Платформа EPALE пружа базу са ресурсима за учење одраслих (ускоро) која садржи информације о резултатима истраживања, статистици и резултатима анкета, као и извештаје и открића специфична за сектор. Такође ћете моћи да коментаришете блогове на одређену тему и допринесете расправама. Портал EPALE такође садржи календар курсева и догађаја, заједно с конференцијама високог нивоа, на којима можете желети да учествујете.

Unë jam akademik - çfarë më ofron EPALE?

EPALE ofron një arkiv të burimeve të mësimmarrjes për të rritur (së shpejti) duke përfshirë informacione mbi rezultatet studimore, statistikat dhe rezultatet e sondazheve, si dhe raportet dhe gjetjet specifike për sektorin. Do të keni gjithashtu mundësinë për të komentuar në blogë tematikë dhe të kontribuoni në debate. EPALE përfshin gjithashtu një kalendar kursesh dhe aktivitetesh, duke përfshirë konferenca të nivelit të lartë, për të cilat mund të keni interes të merrni pjesë.

Jeg er akademiker – hva kan EPALE tilby meg?

EPALE inneholder en base med tusenvis av voksenopplæringsressurser (kommer snart), bl.a. opplysninger om forskningsresultater, statistikk og undersøkelsesresultater samt sektorspesifikke rapporter og konklusjoner. Du vil også kunne kommentere aktuelle blogger og bidra til debatter. EPALE inneholder også en kalender med kurs og aktiviteter, herunder konferanser på høyt nivå, som du kanskje kan være interessert i å delta i.

Öğretim üyesiyim. EPALE bana ne sunabilir?

EPALE; araştırma sonuçları, istatistikler ve anket sonuçlarının yanı sıra sektöre özel raporlar ve bulgularla ilgili bilgiler içeren bir yetişkin öğrenimi kaynak deposu (yakında) sunar. Ayrıca belirli konularla ilgili blog gönderilerine yorum yapma ve tartışmalara katılma fırsatınız da olacak. Ayrıca EPALE'de, üst düzey konferanslar da dahil olmak üzere katılmak isteyebileceğiniz kurslar ve etkinliklere yönelik bir takvim içerir.

I am an academic – what does EPALE offer me?

EPALE provides a repository of adult learning resources (coming soon) including information on research results, statistics and survey results, as well as sector-specific reports and findings. You will also have the opportunity to comment on topical blogs and contribute to debates. EPALE also includes a calendar of courses and events, including high-level conferences, which you may be interested in attending.

Ja član mreže/organizacije za obrazovanje odraslih – šta mi platforma EPALE nudi?

Sajt nudi puno stvarno korisnih alata uključujući kalendar događaja, glosar termina, izvještaje za pojedine države, najnovije vijesti o učenju odraslih i biblioteku resursa (uskoro dostupno).

Platforma EPALE vam nudi mogućnost da svoje konferencije, kurseve i seminare objavite u onlajn kalendaru i izgradite profil svoje organizacije širom EU. Događaji koji su uključeni u kalendar biće distribuirani i putem društvenih medija platforme EPALE uključuju Twitter, Facebook i LinkedIn.

Ég tilheyri stofnun/neti á sviði fullorðinsfræðslu – hvað hefur EPALE upp á að bjóða fyrir mig?

Vefsvæðið býður upp á mörg gagnleg verkfæri, þar á meðal viðburðadagatal, íðorðaskrá, landsskýrslur, nýjustu fréttir um fullorðinsfræðslu og úrræðamiðstöð (væntanlegt innan skamms).

EPALE gerir þér einnig kleift að kynna ráðstefnur, námskeið og málstofur í netdagatalinu og styrkja prófíl stofnunarinnar þinnar víðs vegar í löndum ESB. Viðburðum sem birtast í dagatalinu verður einnig dreift á samfélagsmiðlum EPALE, þar á meðal á Twitter, Facebook og LinkedIn.

Pages

S'abonner à EPALE RSS