chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

 
 

Ressource

Crnogorski jezik - andragoški priručnik za realizaciju nastave u osnovnom obrazovanju odraslih

Langue: HR

Posté par EPALE MONTENEGRO

Osnovno obrazovanje predstavlja univerzalno ljudsko pravo i ličnu obavezu svakog građanina kao člana jedne društvene zajednice. Osnovno obrazovanje jeste nužan ali ne i dovoljan uslov pismenosti u XXI vijeku. Danas, govorimo o funkcionalnoj pismenosti, važnosti kontinuiranog učenja, korišćenja različitih kanala i izvora za učenje i slično, a sve u cilju ostvarivanja ličnog rasta i razvoja i dostizanja znanja i vještina potrebnih za uspješno obavljanje različitih životnih uloga. Iako živimo u vremenu digitalizacije i velikih globalnih promjena, koje diktiraju nove trendove u pogledu razvoja nauke i tehnologije baziranim na specifičnim znanjima i vještinama, još uvijek je evidentna potreba za sprovođenjem programa opismenjavanja odraslih i sticanja osnovnih znanja i vještina u dijelu opšteg obrazovanja.

U Crnoj Gori je evidentan nedostatak andragoške literature i materijala za učenje. Stoga, smo u okviru EPALE projekta, razvili ideju da se nastavnicima koji realizuju program osnovnog obrazovanja odraslih, uključujući i proces opismenjavanja, pruži dodatna andragoška podrška, putem kreiranja prvih priručnika za realizaciju nastave u skladu sa važećim predmetnim programima osnovne škole za odrasle.

Auteur(s) de la ressource: 
NSS Montenegro
Date de publication:
Lundi, 19 Novembre, 2018
Type de ressource: 
Ressources éducatives libres
Pays:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn