chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

 
 

Projektek és együttműködések

Csatlakozzon a több mint 44 000 felnőttoktatási szakembert számláló EPALE-közösséghez, hogy értékelhessen, hozzászólhasson és közreműködhessen!

Kedves EPALE-kollégák!

Októberi kiemelt témánkkal a felnőttoktatás terén kialakított projektek és partnerségek kérdéskörét jártuk körül. Ez alatt az idő alatt az EPALE nemzeti munkacsoportjai és a közösség számos inspiráló esettanulmányt, cikket, jelentést és egyéb forrást tettek közzé.

Tekintse meg Gina Ebner témakoordinátor összefoglalóját az októberi kiemelt témánkról! (EN)

A 2018. évi Szakmai Készségek Hetéhez kapcsolódóan szeretnénk felkérni Önt, hogy vegyen részt az EPALE online eszmecseréjében, amelynek keretében azt vitatjuk meg, milyen szerepet játszik a felnőttoktatás a szakmai előmenetel elősegítésében. A vitára angol nyelven kerül sor ezen az oldalon 2018. november 22-én. A moderátori teendőket az EPALE témakoordinátora, David Mallows látja el.

Reméljük, találkozunk a beszélgetésen!

Blogbejegyzések

Partnerségek a felnőttoktatásban: milyen előnyökkel járnak, és kik számára? (EN, HU, RO)

Az Európai Felnőttképzési Szövetség (EAEA) részéről Aleksandra Kozyra az EAEA által 2018 folyamán összegyűjtött inspiráló történeteket osztott meg az Európa-szerte megvalósult együttműködésekről.

Hogyan kezeljük az európai projektek szénlábnyomát? (EN, HU)

Markus Palmén az európai mobilitási projektek környezeti költségeiről és a környezeti szempontból fenntartható projektek szempontjából megfelelőbb beépített ösztönzők szükségességéről értekezett.

Hogyan teheti környezeti szempontból intelligenssé a felnőttoktatási projektjét – a legjobb tippek (EN, HU)

Hogyan csökkenthető a nemzetközi projektek környezeti hatása? Tekintse meg az ECOS környezetvédelmi nem kormányzati szervezet által összeállított tippeket!

Fiatal felnőttek hosszú távú mobilitása a szakoktatás és -képzés keretében: kihívások és lehetőségek (EN, HU)

Andrew McCoshan a hosszú távú tanulási célú mobilitással kapcsolatos kihívásokról és megoldásokról számolt be.

Vegyen részt egy írni-olvasni tanuló európai felnőtteknek szánt, hangzás alapú mobilalkalmazás kifejlesztésében! (EN, HU)

Diane Gardner egy olyan ígéretes projektről beszélt az EPALE-nek, amelynek keretében a felnőttek írni-olvasni tudását fejlesztő kurzusokat, oktatóképzési anyagokat és digitális tanulási segédanyagokat dolgoznak ki a felnőttek írni és olvasni tanításához.

Mit tanulhatunk a portugál felnőttoktatástól? (EN, HU)

Paula Guimarães a felnőttoktatás előtt álló portugáliai kihívásokkal kapcsolatban osztotta meg gondolatait, és azt vizsgálta, milyen tanulságokat vonhatnak le ezekből más országok és az Európai Unió.

Európai szakpolitikai eszközök és keretrendszerek: a terminológia problémájának kezelése (EN, HU)

Paul Guest a tanulási eredmények Európa-szerte történő elismerése területén alkalmazott terminológia egységesítésének fontosságára hívta fel a figyelmet.

Hírek Európából

Október mozgalmas hónap volt az európai felnőttoktatási ágazatban:

  • Franciaországban a kormány 15 000 000 eurót különített el a menekültek munkaerőpiaci beilleszkedésének segítését célzó projektekre irányuló pályázati felhívás részeként.

Csatlakozzon most!

Regisztráljon az EPALE rendszerébe, hogy megoszthassa véleményét e bejegyzésekkel kapcsolatban! Csatlakozzon most, és legyen Ön is tagja a több mint 44 000 felnőttoktatási szakembert számláló közösségnek!