chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

Ressource

Upravljanje razredom

Langue: HR

Posté par Nives Vučić

Pripreme, ispiti, domaće zadaće, ispitivanje, plan i program, stručna usavršavanja, izostanci, sjednice, imenici, popravni ispiti, matura, mobiteli pod klupom, roditeljski sastanci, Facebook, pravilnici…nije lako biti nastavnik! Nastavnik je svaki dan baš kao na pozornici – učenici su mu publika, ponekad više, a ponekad manje sklona pozitivnoj reakciji. Pitanje kako biti dobar nastavnik sigurno je vrlo dobro poznato svakome tko je ikad imao priliku stati pred učenike i pokušati im prenijeti svoja znanja. Biti ili ne biti strog, popustljiv ili zabavan, pitanje je sad! Pred vama se nalazi priručnik koji bi vam trebao pomoći s nekima od ovih pitanja.
Provest ćemo vas kroz različite teme: što je važno u odnosu učenika i nastavnika, što su točno generacijske razlike i kako se s njima nositi, kako dobro organizirati nastavni sat i motivirati ne samo učenike, već i sebe samog, te ono što je učenicima ponekad najvažnije – što je bitno imati na umu u procesu ocjenjivanja učenika.
Ovaj je priručnik kompilacija znanja i informacija koje su vam dobro poznate, ali se ponekad izgube u jurnjavi s jednog sata na drugi i u žurbi oko obrađivanja opširnoga gradiva.

Auteur(s) de la ressource: 
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u suradnji s British Councilom
Date de publication:
Mercredi, 8 Juillet, 2015
Langue du document
Type de ressource: 
Ressources éducatives libres
Pays:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn