chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

Espace actualités

Ny rapport ser nærmere på folkehøjskolerne i Danmark

26/09/2018
par Katja Høiriis
Langue: DA

Højskoleområdet er præget af elevfremgang og et positivt fremtidssyn blandt højskolerne. Samtidig oplever højskolerne en række udfordringer ved at drive højskole i dag. Ny rapport fra Vifo har taget temperaturen på højskolernes tilstand.

Efter mange års tilbagegang i antallet af højskoler på landsplan ser kurven ud til at være vendt. I 1994 toppede antallet af højskoler på 107, mens det i 2016 var nede på 66 højskoler. Men siden da er der kommet flere nye højskoler til, end der er lukket. Samtidig har antallet af årselever været stigende igennem de seneste ti år.

Den positive udvikling afspejler sig også på de enkelte højskoler. Det viser en ny rapport fra Vifo, der bygger på en spørgeskemaundersøgelse blandt alle landets højskoler. 64 pct. af højskolerne har oplevet et stigende elevtal i løbet af de seneste fem år. Hovedparten af de øvrige højskoler har et uændret elevtal.

Derudover har rapporten set nærmere på højskolernes samfundsmæssige rolle og peger på, at højskolerne har et ønske om at bidrage til samfundet på flere forskellige måder. Højskolerne oplever også en række udfordringer, bl.a. med drift og vedligehold af bygninger, men på trods af udfordringerne er der et overvejende positivt syn på fremtiden blandt højskolerne. 

Læs hele artiklen og download rapporten

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email