chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

Каква е връзката между EPALE и „Еразъм+“?

Еразъм+  е новата европейска програма в областта на образованието, обучението, младежта и спорта за 2014 — 2020 г., чиято цел е да повишава качеството и пригодността на квалификациите и уменията. Тя заменя Програмата за учене през целия живот (LLP)  и програмата „Грундвиг (образование за възрастни).

„Еразъм+“ е отворена за учащи се, учители, стажанти, доброволци, млади лидери и хора, работещи за масовия спорт. Тя осигурява финансиране за партньорства между образователни институции, младежки организации, предприятия, местни и регионални власти и неправителствени организации, както и подкрепа за реформи в държавите членки, целящи модернизиране на образованието и обучението и популяризиране на новаторството, предприемачеството и пригодността за заетост.

Програмата „Еразъм+“ финансира EPALE чрез Ключова дейност 2; като подкрепата се осигурява в съответствие с член 14.1.б) от правното решение  за приемане на програмата „Еразъм+“ и е насочена към ученето за възрастни и продължаващото образование и обучение (C-VET).