chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

Каква е разликата между EPALE и eTwinning?

eTwinning е виртуално място за срещи за съвместна работа между училища, учители и ученици, чрез което се организират събития за професионално развитие на учителите. Целта на EPALE е изграждането на онлайн общност за сектора за учене за възрастни и за професионалистите в тази област.

Чрез общоевропейския календар EPALE ще предоставя информация за курсове и прояви, представляващи интерес за професионалистите в ученето за възрастни. Платформата EPALE ще разполага и с широк кръг полезни образователни ресурси, новини, събития и инструменти за работа в мрежа, с висококачествено съдържание, определяно от специалисти в областта и преведено на основните езици.

На този етап не се предвижда включването в календара на прояви за учители в началните и средни училища, като eTwinning, тъй като EPALE е с насоченост към възрастните обучаеми като крайни потребители. Важно е също да се отбележи, че за разлика от eTwinning, EPALE няма да предлага възможност за побратимяване на класове, тъй като те не съществуват за възрастните обучаеми по същия начин както в началното и средното образование.