chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

 
 

Blog

Projekt DigiS: Usavršavanje o podučavanju starijih osoba digitalnim vještinama

11/05/2018
par Andrej Marušić
Langue: HR

                                                               

/hr/file/digisjpgdigis.jpg

U obrazovanju odraslih veliki naglasak stavljamo na educiranje umirovljenika i osoba starije životne dobi. Zato je Ustanova za razovanje odraslih Dante partner u projektu DigiS – Teaching Digital Competences to Seniors. U sklopu projekta naša je djelatnica, Antonela Marjanušić, otišla u Bugarsku na usavršavanje nastavnika o metodama podučavanja starijih osoba korištenju digitalne tehnologije. 

Tijekom pet radnih dana, od 23. do 27. travnja, u Sofiji su se okupili svi predstavnici partnerskih zemalja koje sudjeluju u projektu DigiS: Turske, Rumunjske, Grčka, Litve, Bugarske i Hrvatske. Ciljevi petodnevnoga usavršavanja bili su usmjereni na usvajanje nastavnih metoda kojima će se seniorima približiti područje digitalnih tehnologija, a zahvaljujući kojima će se uspješnije nositi sa životnim izazovima. Budući da je svakodnevnica prožeta uporabom tehnologije koja nam omogućuje brže, ugodnije i jeftinije rješavanje obaveza, osobe treće životne dobi namjerava se podučiti kako kupovati, dogovarati društvena događanja, poslovne sastanke pa i plaćati račune.

Veliki broj starijih ljudi ne koristi tehnologije, što ih čini isključenima iz društva i onemogućuje im uživanje svih mogućnosti koje uporaba tehnologije pruža. Zato radimo na tome da se poboljša stanje u društvu i omogući ravnopravno sudjelovanje svim članovima društva, pa tako i onima starijima, u pogodnostima koje nosi tehnološki napredak.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn