chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

 
 

Ressource

Objavljeno je Poročilo o pristopih k razvoju življenjskih spretnosti v Evropi

Langue: SL

Posté par Diana Volcjak

V marcu 2018 je bilo na spletni strani EAEA, vodilnem partnerju projekta Življenjske spretnosti v Evropi (Life Skills for Europe – LSE), objavljeno Poročilo o pristopih k razvoju življenjskih spretnosti v Evropi v angleškem jeziku (Report on Life Skills Approach in Europe). 

V objavljenem poročilu je predstavljena premišljena in natančna opredelitev življenjskih spretnosti. Poleg tega poročilo vključuje tudi slovar nekaterih ključnih izrazov, ki so pomembni za razumevanje pojma »življenjske spretnosti«. V njem najdemo tudi nabor dobrih praks za razvoj življenjskih spretnosti iz vse Evrope, opisana pa so tudi izbrana inovativna učna orodja, ki se uporabljajo za razvoj življenjskih spretnosti v različnih evropskih okoljih in pri delu z različnimi ciljnimi skupinami. 

Povzetek objavljenega poročila je na voljo tudi v slovenskem jeziku. 

Za poglobitev razumevanja, promocijo uporabe in neposredno implikacijo dobrih praks in orodij v prakso za dvig učinkovitosti izobraževalnega dela ter medkulturnega razumevanja so daljši opisi vključenih izbranih dobrih praks in učnih orodij v angleškem jeziku dostopni tudi na projektni spletni strani.

ACS je ob sodelovanju projektnih partnerjev (Learning and Work Institute iz Velike Britanije, Dafni Kek iz Grčije, DAEA – Zveza organizacij za izobraževanje odraslih, ACS in EAEA kot vodilni partner) uspešno koordiniral pripravo poročila s pripravo metodologije za zbiranje podatkov in inštrumentov ter pridobljene podatke tudi obdelal.

Diana Volčjak je zaposlena na razvojnih nalogah na področju pismenosti v razvojno-raziskovalnem središču Andragoškega centra Slovenije.

Auteur(s) de la ressource: 
Petra Javrh
Estera Možina
Diana Volčjak
Date de publication:
Vendredi, 30 Mars, 2018
Langue du document
Type de ressource: 
Autre
Pays:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn