chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

Ressource

Karierni ter osebnostni in socialni razvoj mladih: pogledi, pristopi, izzivi

Langue: SL

Posté par Ajda Turk

Izšla je nova znanstvena monografija Karierni ter osebnostni in socialni razvoj mladih: pogledi, pristopi, izzivi, ki je nastala v okviru projekta Opolnomočimo mlade na karierni poti, ki ga je v letih 2014 in 2015 izvajal Pedagoški inštitut in Center RS za poklicno izobraževanje (CPI) v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo ter ob podpori Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Priprava mladih na njihovo delovno in zasebno življenje v sodobni družbi pridobiva nove oblike in pomene. Hitre družbene spremembe in negotovost na trgu delovne sile odsevajo tudi v razvoju znanstvenih podlag, ki so v zadnjih desetletjih omogočile pridobiti nove (v)poglede, oblikovati nove pristope ter identificirati nove izzive pri opolnomočenju mladih za njihov osebnostni, socialni in karierni razvoj.

Ne glede na nazorske poglede o ureditvi sodobnih družb ter vloge vzgoje in izobraževanja v njih, ali morda prav zaradi njih, celovitega okvira, ki bi zagotavljal celostno vseživljenjsko karierno orientacijo mladih v Sloveniji, še nismo oblikovali. Spreminjajoče se razmere v družbi pa zahtevajo njegovo stalno posodabljanje.

Monografija Karierni ter osebnostni in socialni razvoj mladih: pogledi, pristopi, izzivi, s poglobljenim vpogledom v zdajšnje pristope k vseživljenjski karierni orientaciji na evropski in nacionalni ravni izpostavlja nekatere pomembne razmisleke o konceptualnem razumevanju povezanosti osebnostnega, socialnega in kariernega razvoja mladih ter izpostavlja pristope za nadgraditev zdajšnjih in oblikovanje novih pristopov za pripravo mladih na njihovo uspešno zasebno in delovno življenje v sodobni družbi.

Publikacija je dostopna na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, Pedagoški fakulteti v Mariboru ter knjižnici Otona Zupančiča v Ljubljani.

 

Urška Štremfel, Pedagoški inštitut, in Miha Lovšin, CPI

Auteur(s) de la ressource: 
Igor Bijuklič, Alenka Gril, Polona Kelava, Tina Rutar Leban, Miha Lovšin, Mojca Štraus, Urška Štremfel, Tina Vršnik Peče
ISBN: 
978-961-270-220-5
Date de publication:
Vendredi, 1 Mai, 2015
Langue du document
Type de ressource: 
Autre
Pays:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn