Aller au contenu principal
News
Actualités

Realizovana obuka o nasilju i govoru mržnje na internetu

Akreditovana obuka za nastavnike „Uloga nastavnika u suzbijanju nasilja i govora mržnje na internetu“ održana je za nastavnike JU Gimnazije "Slobodan Škerović" 17. i 18. januara 2018. godine u prostorijama škole. Obuku je prošlo 24 nastavnika te škole.

Obuka je održana s ciljem da se podigne nivo svijesti, unaprijede kapaciteti i motiviše nastavni kadar da:- pomogne učenicima da prepoznaju i suprotstave se govoru mržnje u virtuelnom i realnom svijetu, koristeći postojeće mehanizme u školi i lokalnoj zajednici;- efikasno djeluje u slučajevima zloupotrebe djece i mladih putem interneta;- stekne vještine kako da zaštiti učenike i- uspostavlja funkcionalne partnerske odnose i saradnju s učenicima i roditeljima u cilju prevencije.

Obuke su realizovale Vanja Rakočević, pedagogica i Marija Gošović, psihološkinja. U narednom periodu nastavnici će s vršnjačkim edukatorima realizovati različite aktivnosti kako bi podigli svijest učenika, roditelja i nastavnika o ovom probleme.

Navedena obuka je akreditovana od strane Zavoda za školstvo i nalazi se u Katalogu stručnog osposobljavanja nastavnika za školsku 2017/2018. i 2018/2019. godinu.

Login (0)

Vous souhaitez écrire un article?

N'hésitez pas à le faire!

Cliquez sur le lien ci-dessous et publiez un nouvel article!

Dernières discussions

Discussion EPALE : les compétences numériques comme moyen d'accéder aux opportunités de formation tout au long de la vie

Dans le cadre de notre focus sur les compétences numériques comme moyen d'accéder aux opportunités de formation, EPALE organise une discussion en ligne le 27 mai 2020.

Plus