chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

Ressource

Onderzoeksrapport: Update (2016) to the European Inventory on validation of non-formal and informal learning. Country Report Belgium-Flanders.

Langue: NL
Document available also in: EN

Posté par Katleen De Rick

De raad van Europa moedigt de lidstaten aan om tegen 2018 regelingen te implementeren voor de validering van non-formeel en informeel leren. Die moeten het individuen mogelijk maken om hun kennis, vaardigheden en competenties zichtbaar te maken, die buiten het formeel onderwijs en formele opleidingen verworven zijn: op het werk, thuis of bijvoorbeeld tijdens vrijwilligerswerk. Sinds 2004 wordt een referentiewerk gemaakt waar alle informatie met betrekking tot beleid en maatregelen voor validering gebundeld wordt: de European Inventory on validation of non-formal and informal learning”. In 2016 zorgde Katleen De Rick, research manager in de onderzoeksgroep Onderwijs en Arbeidsmarkt van HIVA-KULeuven, voor het Vlaamse country report. Zij leverde ook de informatie voor de thematische rapporten, over open educational resources, financiering, monitoring en validering in de cultuur- en zorgsector.


 

Auteur(s) de la ressource: 
Katleen De Rick
Date de publication:
Mercredi, 5 avril, 2017
Langue du document
Type de ressource: 
Études et rapports
Pays:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn