chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

Ressource

MOOC-kurssit aikuisille perustaitoja opettaville opettajille Pohjoismaissa

Langue: FI

Posté par Reeta KNUUTI

Raportissa kuvaillaan aluksi MOOC-termiä ja sen konseptia sekä konseptin soveltamista ja käyttöä työryhmässä. Sen jälkeen pyritään määrittämään mahdollisen MOOC-pohjaisen koulutusvaihtoehdon tarpeen. Ratkaisun avulla voitaisiin vahvistaa pohjoismaisten luku- ja kirjoitustaidon opettajien osaamista. Raportti esittelee myös pohjoismaisen aikuisten luku- ja kirjoitustaitoverkoston, Alfarådetin, kehittämän kompetenssikuvauksen, jonka avulla pyritään kuvailemaan mahdollisen toteutuksen kenttää ja olettamuksia. Lopuksi ennen johtopäätöksiä ja suosituksia raportti esittelee ehdotuksen vaiheittaisesta toteutuksesta.

Raportti on osa keväällä  2014 perustetun Pohjoismaisen aikuiskoulutus-verkoston (NVL) aloitteesta nimetyn ”MOOC for Nordic Education for Teachers of Basic Skills for Adults” (MOOC-kurssit aikuisille perustaitoj opettavien opettajien koulutukseen Pohjoismaissa) töryhmän työtä.
 
Työryhmän tehtävänä oli tutkia, voisiko NVL laatia MOOC-pohjaisen koulutusvaihtoehdon, jonka avulla aikuisopiskelijoita opettavien pohjoismaisten opettajien osaamista voitaisiin vahvistaa painottamalla etenkin aikuisten maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon opettamista. Työryhmä perustettiin yhteistyössä NVL:n etäoppimisverkoston (jäljempänä Distans), pohjoismaisen aikuisten luku- ja kirjoitustaitoverkoston Alfarådetin ja European Basic Skills Network -verkoston (EBSN) kanssa, jonka jäsen NVL on.
 
Auteur(s) de la ressource: 
Nordiskt nätverk för vuxnas lärande
ISBN: 
978-952-7140-13-0
Date de publication:
Lundi, 21 Mars, 2016
Langue du document
Type de ressource: 
Étude de cas
Pays:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email