chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

 
 

Kako se EPALE povezuje s programom Erasmus+?

Erasmus+ je novi program EU za izobraževanje, usposabljanje, mlade in šport za obdobje 2014–2020, ki si prizadeva za povečanje kakovosti in ustreznosti kvalifikacij in spretnosti. Je naslednik Programa za vseživljenjsko učenje in programa Grundtvig (izobraževanje odraslih).

Erasmus+ je odprt za študente, učitelje, pripravnike, prostovoljce, mlade voditelje in ljudi, ki delujejo v ljubiteljskih športih. Zagotavlja financiranje za partnerstva med izobraževalnimi ustanovami, mladinskimi organizacijami, podjetji, lokalnimi in regionalnimi oblastmi in nevladnimi organizacijami ter podporo za reforme v državah članicah, katerih namen je modernizacija izobraževanja in usposabljanja, prav tako pa spodbuja inovacije, podjetništvo in zaposljivost.

Program Erasmus+ financira EPALE prek svoje Ključne aktivnosti 2. Podprt je v skladu s členom 14.1.b pravnega sklepa, ki uvaja program Erasmus+ ter se osredotoča na učenje odraslih in nadaljnje izobraževanje in usposabljanje (C-VET).