chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

 
 

Hur skiljer sig EPALE från eTwinning?

eTwinning är en nätbaserad mötesplats för samarbete mellan skolor, lärare och elever som organiserar evenemang för lärarnas yrkesmässiga utveckling. EPALE har som målsättning att bygga upp en gemenskap online för alla inom sektorn för vuxnas lärande och för vuxenutbildare.

EPALE kommer att informera om kurser och evenemang som är av intresse för vuxenutbildare via den europeiska kalendern. EPALE-webbplatsen kommer också att innehålla många användbara utbildningsresurser, nyheter, evenemang och nätverksverktyg, med innehåll av hög kvalitet som identifierats av experter på området och översatts till huvudspråken.

I det här skedet finns det inga planer på att inkludera evenemang för lärare inom ungdomsskolan i kalendern, vilken är fallet med eTwinning, eftersom EPALE fokuserar på vuxenstuderande som slutanvändare. Det är även viktigt att notera att EPALE, till skillnad från eTwinning, inte kommer att erbjuda möjligheten till klassamarbete, eftersom klasser inte existerar för vuxna på samma sätt som de gör inom ungdomsskolan.