chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

 
 

Po čem se EPALE razlikuje od skupnosti eTwinning?

eTwinning je virtualno stičišče za sodelovanje med šolami, učitelji in učenci, ki organizira dogodke za strokovni razvoj učiteljev. EPALE si prizadeva za izgradnjo spletne skupnosti za področje učenja odraslih in za strokovnjake na področju učenja odraslih.

V vseevropskem koledarju EPALE zagotavlja informacije o tečajih in dogodkih, ki zanimajo strokovnjake za učenje odraslih. Platforma EPALE ponuja tudi širok izbor uporabnih izobraževalnih virov, novic, dogodkov in orodij za mreženje z visokokakovostno vsebino, ki jo določijo strokovnjaki s tega področja in se prevede v ključne jezike.

Na tej točki ni predvideno, da bi koledar vključeval dogodke za učitelje osnovnih in srednjih šol, tako kot pri eTwinningu, saj se EPALE osredotoča na odrasle učence kot končne uporabnike. Upoštevati je treba tudi, da za razliko od eTwinninga EPALE ne ponuja možnosti razredov–dvojčkov, saj pri odraslih ne obstajajo takšni razredi kot pri osnovnošolskem in srednješolskem izobraževanju.