chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

 
 

Blog

EPALE – v središču: Finančna pismenost

23/05/2016
par Maruša Mohorič
Langue: SL
Document available also in: EN HR MT EL SK BG DE IT LT HU NL LV CS FI DA ET SV FR PL ES

 

Finančna pismenost pomeni nabor spretnosti, ki so potrebne za pravilno razumevanje in razlaganje finančnih informacij za sprejemanje dobrih finančnih odločitev. To je nujna spretnost, ki ljudem omogoča informirano odločanje v zvezi z njihovim denarjem. Dobra finančna pismenost pomeni, da se ljudje bolje odločajo, ko pride do varčevanja za njihov študij ali pokojnino, oz. pri izbiri pravilnega tipa hipoteke za svoj dom.

Od profesorice Annamarije Lusardi (zunanja povezava), specialistke za finančno pismenost, lahko izveste več o finančni pismenosti in kako lahko k njej pripomorete.

 

Finančna pismenost ni samo za učence – predstavlja nujno spretnost, ki jo pogrešajo številni odrasli, ki jo potrebujejo, da si zagotovijo svoje finančno blagostanje. Med 23. in 27. majem bodo nacionalni timi EPALE združili moči, da za vas pripravijo zanimive objave v spletnih dnevnikih in uporabna gradiva na zadevno temo. Vi pa si lahko ogledate naše obstoječe vsebine o finančni pismenosti, ki zajemajo še več člankov in uporabnih virov.

 

 

Objave v spletnih dnevnikih

 

Viri

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn
Refresh comments Enable auto refresh

Affichage 1 - 1 sur 1
  • Portrait de Aivars Lasmanis

    Kā radīt finanšu plūsmu?