chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

Wat is de band tussen EPALE en Erasmus+?

Erasmus+ is het nieuwe programma van de EU voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport voor 2014-2020 en is erop gericht om de kwaliteit en het belang te verhogen van kwalificaties en vaardigheden. Het vervangt het Programma voor Levenslang Leren (PLL) en het Grundtvig-programma (Volwassenenonderwijs).

Erasmus+ staat open voor studenten, docenten, stagiairs, vrijwilligers, jeugdleiders en personen die actief zijn in de amateursport. Het biedt ook financiering van partnerverbanden tussen onderwijsinstellingen, jeugdorganisaties, ondernemingen, plaatselijke en regionale overheden en NGO's, alsook ondersteuning voor hervormingen in de Lidstaten voor de modernisering van onderwijs en opleiding en promotie van innovatie, ondernemingszin en inzetbaarheid.

Het programma Erasmus+ financiert EPALE via Kernactiviteit 2; het wordt ondersteund onder artikel 14.1.b van het wettelijk besluit  over de goedkeuring van het programma Erasmus+, dat is gericht op volwassenenonderwijs en voortgezet onderwijs en opleiding (C-VET).