chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

 
 

Waarin verschilt EPALE van eTwinning?

eTwinning is een virtuele ontmoetingsplaats voor samenwerking tussen scholen, leerkrachten en leerlingen en het organiseert evenementen voor de professionele ontwikkeling van leerkrachten. Het doel van EPALE is een online gemeenschap te ontwikkelen voor de sector volwassenenonderwijs en de professionals die in deze sector actief zijn.

Met de pan-Europese kalender verschaft EPALE informatie over cursussen en evenementen die van belang zijn voor professionals in de sector volwassenenonderwijs. Het EPALE-platform zal ook beschikken over een brede waaier van nuttige educatieve hulpmiddelen, nieuws, evenementen, netwerktoepassingen en inhoud van hoge kwaliteit, uitgelicht door experts in het vakdomein en vertaald in de hoofdtalen.

Op dit moment is het niet voorzien dat de kalender ook evenementen zal bevatten voor leerkrachten uit het lager en middelbaar onderwijs, zoals in eTwinning, aangezien EPALE zich focust op de volwassen cursist als eindgebruiker. Houd er ook rekening mee dat EPALE, in tegenstelling tot eTwinning, niet de mogelijkheid zal bieden om partnerschappen tussen klassen op te zetten, aangezien het begrip klas in het volwassenenonderwijs anders wordt ingevuld dan in het lager en middelbaar onderwijs.