Aller au contenu principal
Resource Details
RESSOURCE

Prva letošnja številka revije Skillset and match

Znanja in spretnosti za nova delovna mesta in delovna mesta za spretnosti v današnji dobi »robotov« je glavna zgodba prve letošnje številke revije Skillset and Match. V ospredju je tudi s tem povezan ekskluzivni intervju s harvardskim profesorjem Richardom Freemanom o prihodnosti človeških delavcev.

Cedefopov direktor James Calleja v uvodniku povzema preteklo leto, ko so praznovali pomembno obletnico, in piše, da je zelo delovna jesen na Cedefopu poudarila potrebo po zlitju sveta izobraževanja in sveta dela. Napoveduje prispevke o osipnikih, pomoči nizko kvalificiranim odraslih in opozarja na novo spletno mesto Skills Panorama.

Drugi poudarki v tokratni številki so namenjeni tudi temi rastočih podjetij in vajencem. V intervjuju Jason Holt, vodilni britanski delodajalec med majhnimi in srednje velikimi podjetji, pravi, da je vez med delodajalcem in vajencem zelo posebna. Tudi Peter Capelli, profesor managementa na eni najboljših poslovnih univerz, tj. Wharton v Pensilvaniji, se sprašuje o položaju mladih ob vstopu na trg dela in vidi pomembno vprašanje v tem, ali šole lahko zagotovijo delovne izkušnje, kar je tisto, kar delodajalci pravzaprav hočejo.  

 

Cedefopova revije Skillset and Match promovira učenje za delo in je dostopna tudi v Knjižnici Andragoškega centra Slovenije (ACS).

 

Resource Details
Resource author
Cedefop
Type de ressource
Autre
PAYS
Date de publication
Login (0)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!