chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

Ressource

2015 Zajedničko izvješće Vijeća Europe i Europske komisije o implementaciji strateškog okvira za europsku suradnju u obrazovanju i osposobljavanju (ET 2020) – Novi prioriteti za europsku suradnju u obrazovanju i osposobljavanju

Langue: HR
Document available also in: EN FR IT NL ET RO PL LT PT CS SK SL DA

Posté par Nives Vučić

Izmijenjena Europska agenda za obrazovanje odraslih, prihvaćena od stane Vijeća u 2011, postavila je opći pregled prioritetnih područja za period od 2012-2014. Postavljena u dugoročnu perspektivu, ona su u skladu s četiri ET 2020 strateška cilja. Posebni prioriteti koje zemlje članice trebaju ostvariti uz pomoć Europske komisije do 2020, kako bi ostvarili dugoročnu viziju Agende su sljedeći:  

Upravljanje: osiguranje koherentnosti obrazovanja odraslih s ostalim javnim politikama, poboljšanje koordinacije, učinkovitosti i primijenjenosti  društvenim potrebama, ekonomiji i okolišu; porast, gdje je moguće, privatnih i javnih investicija.

Ponuda i prihvaćanje: značajni porast ponude visokokvalitetnih odredbi o obrazovanju odraslih vezanih za čitalačku, matematičku i digitalnu pismenost, te porast njihovih prihvaćanja putem kvalitetnog dosega, vodstava i motivacijskih strategija koji ciljaju potrebne skupine.

Fleksibilnost i pristup: proširiti pristup povećanjem dostupnosti učenja na radnom mjestu i boljim korištenjem IKT-a: postavljanje procedura za identificiranje i procjenu vještina niskokvalificiranih radnika i ponudu dovoljno broja drugih prilika koje će moći biti priznate ka EQF kvalifikacija za one koji ne posjeduju EQF kvalifikaciju četvrtog stupnja.

Kvaliteta: povećanje kvalitete osiguranja, uključujući nadzor i procjenu utjecaja, unaprjeđenje osnovnog i naknadnog obrazovanja nastavnika za obrazovanje odraslih i prikupljanje potrebnih podataka o efektivnosti  odredbi.

Auteur(s) de la ressource: 
Official Journal of the European Union
Date de publication:
Lundi, 14 Décembre, 2015
Langue du document
Type de ressource: 
Niveau national et politiques
Pays:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email