Aller au contenu principal
Resource Details
RESSOURCE

DFS-notat: Sådan genstarter vi den Corona-ramte folkeoplysning

Skrevet af Michael Voss of DFS. Hele nyheden kan findes her: https://www.dfs.dk/nyheder/nyheder/dfs-saadan-genstarter-vi-den-corona-ramte-folkeoplysning/

 

Lokaler, der egner sig til forsamlingslofter. Flere aktiviteter, som kombinerer digital og fysisk tilstedeværelse. En kampagne, der inviterer borgerne tilbage til kulturlivet, og et klippekort til gratis folkeoplysnings- og andre kulturaktiviteter. Det er nogle af DFS’ genstarts-forslag til Kulturministeriet.

”DFS er meget bekymret for det tab af folkelige fællesskaber og demokratisk dannelse, som coronaen har medført. Vi har undersøgt og analyseret situationen i de folkeoplysende skoler og foreninger.

På den baggrund har vi udviklet nødvendige og perspektivrige tiltag, der kan gøre det muligt at genstarte folkeoplysningen,” fortæller sekretariatschef Carolina Maier om det notat, DFS har sendt til Kulturministeriets genstartsteam.

 

DFS peger i notatet på, at stigende ensomhed og fraværet af fællesskaber og dannelse er bekymrende. ”Det taler for, at der i en genstartsfase lægges vægt og fokus på de foreningsaktiviteter, som folkeoplysningen tilbyder, og som har fokus på fællesskaber over tid og med dybde,” står der i indledningen.

I dette interview fortæller Carolina Magdalene Maier om nogle af DFS’ forslag:”Under coronaen har vi oplevet, at myndighederne ikke altid kender de forhold, som folkeoplysende foreninger arbejder under. Deres positivt mente tiltag rammer nemt forbi.

Derfor advarer vi mod, at genstartsmidler fordeles efter en one-size-fits-all model for hele Kulturministeriets område. I stedet tilbyder vi at administrere genstartsstøtten til DFS’ medlemmer,” forklarer Carolina Magdalene Maier.

Resource Details
Resource author
DFS
Type de ressource
Autre
PAYS
Date de publication
Langue du document
Login (0)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!