chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

Ressource

МЕТОДИЧЕСКО УКАЗАНИЕ ЗА ПОДГОТОВКА НА ПОСЛЕДВАЩА ОЦЕНКА НА ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ПОЛИТИКАТА ЗА УЧЕНЕ НА ВЪЗРАСТНИ ЗА ПЕРИОДА 2014-2020

Langue: BG

Posté par Maya Slavova

Методическото указание е част от подготовката на Последваща оценка на въздействието на политиката в сектора за учене на възрастни за периода 2014 – 2020 година в България. Последващата оценка на въздействието ще бъде извършена, за да представи напредъка, постигнат в изпълнението на Националната стратегия за учене през целия живот за периода 2014-2020. Целта е да бъдат отразени резултатите от изпълнението на определените цели и на дейностите във всяка област на въздействие от стратегията, както и да се очертаят основните тенденции и предизвикателства.

 

Оценката ще осигури информация за:

  • Нивото на изпълнение, като се вземат предвид показателите за изпълнение, целите и задачите за периода 2014-2020 г .;
  • Анализ на отклоненията и причините;
  • Необходимост от нови цели и мерки;
  • Препоръки за следващия период до 2030 г.

Документът представя методиката за цялостния процес на извършване на оценка на въздействието, в т.ч. структурата, изполваните методи, обхвата, фокуса, източниците на данни и информация и др.

При подготовката на оценката на въздействието на публичните политики в сектора за обучение на възрастни ще се проведе национален консултативен процес.

Auteur(s) de la ressource: 
Разработено по проект № 614188-EPP-1-2019-1-BG-EPPKA3-AL-AGENDA „Националните координатори в изпълнение на Програмата на Европейския съюз за учене на възрастни”.
Date de publication:
Jeudi, 31 Décembre, 2020
Type de ressource: 
Niveau national et politiques
Pays:
Étiquettes:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email