chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

Ressource

Uvod v glavne teoretične in empirične ideje področja izobraževanja odraslih – Adult Learning and Education

Langue: SL

Posté par Simona Kavčič

Izobraževanje odraslih je hevristično, multidisciplinarno in eklektično, baza znanja pa razpršena in nepopolna. Za tako raznovrstno področje, kot je izobraževanje odraslih, je nemogoče v celoti predstaviti vse njegove odtenke.

Mnogi pa so kljub temu zelo dejavni. Na področju učenja in izobraževanja odraslih se pojavljajo vedno nove teme za raziskovanje. Adult Learning and Education je uvod v glavne ideje obravnavanega področja, tako teoretične kot tudi empirične. Poglavja prinašajo vpogled v zgodovinski razvoj področja in njegove konceptualne polemike, perspektive o izobraževanju odraslih ter navodila in načrtovanje programov. Izpostavljeni so tudi odnosi do gospodarstva in družbe, kjer avtorji prinašajo pregled gospodarskih in širših koristi za učenje odraslih. Nenazadnje so delo dotakne tudi statusa izobraževanja odraslih, ki ga ima kot področje znanstvenih študij in praks.

/fr/file/9780123814906jpg9780123814906.jpg

 

Zbirka 46 člankov iz tematskih področij publikacije International Encyclopedia of Education, 3rd edition, ponuja raziskovalcem na področju izobraževanja odraslih ter drugim, ki se s področjem ukvarjajo, celovit povzetek glavnega dogajanja. Osredotoča se na to, kako se odrasli učijo v določenih okoljih in pri različnih starostih, na stile učenja idr. Vsak članek prinaša globino in širino polja, ki povzema teme v lahko berljivi obliki in ponuja predloge za nadaljnje branje tistim, ki želijo pobrskati tudi po sorodnih virih.

Knjigo si lahko izposodite v Knjižnici Andragoškega centra Slovenije.

 

Auteur(s) de la ressource: 
Kjell Rubenson (ed.)
ISBN: 
0-12-381489-8
Date de publication:
Samedi, 1 Janvier, 2011
Langue du document
Type de ressource: 
Autre
Pays:
Étiquettes:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email