chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

Ressource

Onderwijs in een oogopslag 2015

Langue: NL
Document available also in: EN DE PT FR BG ES SL LT SV PL

Posté par Karine Nicolay

Education at a Glance 2015: OECD-indicators (Onderwijs in een oogopslag: OESO-indicatoren) is een betrouwbare bron voor informatie over onderwijs en vorming wereldwijd. U vindt er gegevens over de output van onderwijs- en vormingsinstituten: de impact van het leren in verschillende landen, financiële investeringen en personeelsinzet, toegankelijkheid, participatiecijfers en de vooruitgang hierin, de leeromgeving en organisatie van scholen.

In de editie van 2015 vindt u een gedetailleerde analyse van de participatiecijfers van peuters en kleuters aan het onderwijs en deelname aan het hoger onderwijs. Het rapport onderzoekt ook de sociale mobiliteit van generatiestudenten in het hoger onderwijs, tewerkstelling van recent afgestudeerden, en deelname aan formele en/of niet-formele volwasseneneducatie dat door de werkgever betaald wordt.

Er werd ook onderzocht in hoeverre alle landen scoren in het kunnen gebruiken van informatie en ICT bij probleemoplossing. In de publicatie vindt u indicatoren over welke invloed de aan- of afwezigheid van vaardigheden hebben op tewerkstelling en lonen, de genderverschillen die er nog bestaan op het vlak van onderwijs en vorming en tewerkstelling, en de waarderingssystemen voor leerkrachten en directeuren of leidinggevend personeel.

Het rapport rapporteert over de 34 OESO-landen en een aantal partnerlanden (Argentinië, Brazili, China, Colombië, India, Indonesiê, Letland, Rusland, Saoedi Arabië and Zuid-Afrika, en voor de eerste keer ook over Costa Rica en Litouwen.

Auteur(s) de la ressource: 
OESO
Date de publication:
Mardi, 24 Novembre, 2015
Langue du document
Type de ressource: 
Autre
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email