Aller au contenu principal
Resource Details
RESSOURCE

Povejte z veseljem in podajajte svoja znanja naprej

Telo, glas, samozavest, vse prežeto z iskrenostjo, željo pomagati, spodbujati, naučiti, predajati znanje z žarom in navdušenjem! Poznavanje vsebine, osredotočenost, jasnost sporočila. Zgodbe in primeri.

Izobražujete, svetujete, predavate in poučujete – vsi nastopate. Čarobnega pravila za nastop ni. So le navdušeni in dobro pripravljeni nastopajoči. In je občinstvo, ki si vaš nastop in vsebino zapomni za vedno.

Izobraževalci, svetovalci, mentorji, predavatelji, povezovalci in drugi, ki se pri svojem delu srečujete tudi z javnim nastopanjem in/ali predavanjem pred več ljudmi, veste, koliko truda je včasih treba vložiti v to, da pritegnete poslušalce in jih motivirate ter tudi kaj naučite. Nekaj nasvetov o govorniških nastopih najdete tudi v priročniku Povejte z veseljem, priročnik za odličen govorniški nastop avtorja Marjana Bradeška, ki poleg temeljnih gradnikov dobrega nastopa poudarja pomen pristnosti in enkratnosti govornikove osebnosti, ki se mora izraziti, da bi pridobil zaupanje in občinstvu uspel podati tisto, kar želi.

Avtor v svojem delu opozori na večje in manjše nevšečnosti, ki se lahko zgodijo med poučevanjem in nastopanjem, ter svetuje, kako jih odpraviti in celo preprečiti. Vse to ponazori s številnimi primeri iz svojih izkušenj. Priročnik odpira prostor tudi spletu kot sodobnemu sredstvu za nastop: razkriva, kako voditi spletne konference, se znajti v vlogi internetnega predavatelja ipd.

Bodite to, kar ste! Vendar se pri tem ne ustavite! Okrepite svoje dobre lastnosti, okrepite vse tisto, zaradi česar vas bodo ljudje poslušali še bolj pozorno, zaradi česar se bodo veselili vnovičnega srečanja z vami in zaradi česar bodo veseli novih znanj, ki jim jih posredujete.

 

Knjiga je dostopna tudi v Knjižnici Andragoškega centra Slovenije (ACS)

Resource Details
Resource author
Marjan Bradeško
Type de ressource
Autre
PAYS
Date de publication
Langue du document
Login (0)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!