chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

Ressource

Ny rapport: "Education at a glance 2015:OECD indicators"

Langue: DA

Posté par Anne Hjelm Larsen

OECD har lavet en rapport, der viser, at uddannelse er det hele værd – både når det kommer til arbejdsmarkedet og dagligdagen.

I gennemsnit er over 80 % af alle voksne med en videregående uddannelse i beskæftigelse sammenholdt med 70 % af voksne med en gymnasieuddannelse og videregående ikke-akademisk uddannelse, og under 60 % af alle voksne uden en uddannelse. Voksne med en videregående uddannelse tjener også i gennemsnit ca. 60 % mere end alle voksne uden en gymnasial uddannelse

Generelt er der en sammenhæng mellem stigende beskæftigelse og indkomst og den voksnes uddannelsesniveau og færdigheder.

Mere end bare økonomiske fordele
Det viser sig, at fordele ved uddannelse ikke kun er økonomiske. Voksne med et højere uddannelsesniveau, synes i højere grad at anføre, at de er ved godt helbred, at de deltager i frivillige aktiviteter, at de stoler på andre, og at de føler, at de har noget at skulle have sagt i forhold til politik.  Med andre ord synes voksne med en højere uddannelse at have.

Læs rapporten her

Auteur(s) de la ressource: 
OECD
ISBN: 
978-92-64-24209-8
Date de publication:
Jeudi, 26 Novembre, 2015
Langue du document
Type de ressource: 
Études et rapports
Pays:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email