chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

Ressource

Toolkit 'Blijf in verbinding met laaggeletterden'

Langue: NL

Posté par NSS EPALE Nederland

Toolkit 'Blijf in verbinding met laaggeletterden'

 

Het onstaan van problematische schulden kan iedereen overkomen. De kans is wel groter bij iemand die laaggeletterd is, doordat lezen, schrijven of rekenen lastig is. Het begrijpen van informatie en grip hebben op geldzaken is hierdoor lastig. Schouders Eronder ontwikkelde samen met Stichting Lezen en Schrijven, Pharos en Flatland een toolkit die schuldhulpverleners ondersteunt in gesprekken met laaggeletterden met schulden. En ook andere organisaties die een betere verbinding willen met laaggeletterden, kunnen hem gratis gebruiken.

De toolkit

Laaggeletterden hebben meer tijd en begeleiding nodig. Om de cliënt goed te kunnen helpen, is het noodzakelijk de communicatie aan te passen en te zorgen voor een toegankelijke dienstverlening. In de toolkit vind je (achtergrond) informatie, praktische tips en hoe je in gesprek met laaggeletterden gebruik kunt maken van de kaarten. De kaarten, die onderdeel zijn van de toolkit, helpen om eenvoudige uitleg te geven over schuldhulpverlening en om goede afspraken te maken met de cliënt. 

De kaarten en de iconen zijn allemaal gratis te downloaden zodat je de ondersteuning beter kan afstemmen op jouw cliënt. 

Meer informatie, een uitgebreide handleiding, gesprekstips, de schrijfkaarten, uitlegkaarten en dergelijke vind je op de website: https://www.schouderseronder.nl/toolkit-blijf-verbinding-met-laaggeletterden

 

Bron ->> Tel mee met Taal


Zelf inhoud op EPALE plaatsen en zo meer dan 60.000 professionals bereiken? Dat kan! Maak een profiel aan en plaats uw bijdrage.

Auteur(s) de la ressource: 
Schouders Eronder, Stichting Lezen en Schrijven, Pharos en Flatland
Date de publication:
Lundi, 20 Juillet, 2020
Langue du document
Type de ressource: 
Débouchés et ressources
Pays:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email