chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

Ressource

E-glasilo Unescovega inštituta za vseživljenjsko učenje Nexus izšlo v dvojni številki

Langue: SL

Posté par Simona Kavčič

Tokratna številka Unescovega e-glasila UIL Nexus prinaša tudi prispevek o novem Unescovem priporočilu za učenje in izobraževanje odraslih (UNESCO Recommendation on Adult Learning and Education (ALE)). Priporočilo so raziskovalci Omrežja Evropskega združenja za raziskovanje izobraževanja odraslih (European Society for Research on the Education of Adults – ESREA) obravnavali na junijski konferenci v Ljubljani z naslovom Pogledi na skupnostne prakse – življenje in učenje v skupnosti (Perspectives on community practices – living and learning in community).

V glasilu so predstavljene tudi priprave na drugo Mednarodno konferenco o učečih se mestih, ki je septembra potekala v Ciudád de Méxicu, beremo pa tudi o majskem Svetovnem izobraževalnem forumu (World Education Forum 2015) v Južni Koreji, kjer so v okviru pripomb na osnutek Okvirnega izvedbenega načrta Izobraževanje 2030 sprejeli Incheonsko dekleracijo. Ta spodbuja vse države, da zagotovijo vključujoče, pravično in kakovostno izobraževanje in vseživljenjsko učenje za vse, hkrati pa podpira izobraževalne cilje v okviru Ciljev trajnostnega razvoja (Sustainable Development Goals).

Glasilo zaključujejo novice o programu štipendij UIL CONFINTEA in novih publikacijah Unescovega inštituta za vseživljenjsko učenje.

/fr/file/nexuspngnexus.png

UIL Nexus je e-glasilo Unescovega inštituta za vseživljenjsko učenje (Unesco Institute for Lifelong Learning – UIL), ki predstavlja novice delovanja inštituta in dopolnjuje vsebine spletne strani UIL in letnega poročila. Letno izidejo štiri številke, tokratna je št. 1–2 2015.

 

Mateja Pečar, ACS

Auteur(s) de la ressource: 
Unesco Institute for Lifelong Learning
Date de publication:
Lundi, 16 Novembre, 2015
Langue du document
Type de ressource: 
Autre
Pays:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email