chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

Ressource

Elinikäisen ohjauksen toimintapolitiikat ja käytännöt EU:ssa - trendit, haasteet ja mahdollisuudet

Langue: FI

Posté par Euroguidance Finland

Tutkimus elinikäisen ohjauksen toimintapolitiikoista ja käytännöistä EU:ssa keskittyy ohjauksen trendeihin, haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Elinikäinen ohjaus tukee eri ikäisten yksilöiden urakehitystä uran eri vaiheissa. Ohjaus pitää sisällään tiedottamisen, neuvomisen, mentoroinnin ja arvion ohjattavan taidoista. 

Euroopan komissio teetti vaikutusarvioinnin, tutkimuksen elinikäisen ohjauksen politiikasta ja käytännöistä EU:ssa. Tutkimus keskittyy ohjauksen trendeihin, haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Tutkimuskonsortiota johti Warwickin yliopisto, partnerina toimi Jyväskylän yliopisto ja tutkimuksen toteutumista tuki EY. 

Tutkimus julkaistiin ajankohtana, jolloin elinikäisen ohjauksen politiikka ja käytännöt nähdään oppimisen validoinnin ja sosiaalisten oikeuksien (kohdat 1 ja 4) aloitteiden kriittisinä osina. Tutkimuksen tavoitteena on tarkastella, miten Euroopan komissio voi tukea ohjauksen toimintapolitiikkoja ja käytäntöjä ja määritellä näiden painopistealueita. Näillä pyritään kehittämään organisaatioden tiedonhallintaa, tukemaan vuoropuhelua elinikäisestä ohjauksesta ja taitostrategioita sekä tunnistamaan EU:n mahdolliset toimenpiteet elinikäisen ohjauksen alalla. Tutkimuksella on eteenpäin katsova näkökanta ja raportti tarjoaa ehdotuksia ja suuntaviivoja Euroopan komissiolle.

 

Teksti on ilmestynyt alun perin Euroopan komission verkkosivuilla.

 

Tämä resurssi on osa Suomen Euroguidance-keskuksen ja EPALEn julkaisemaa teemaviikkoa, joka tekee tunnetuksi ohjauksen nykytilaa Suomessa.

Auteur(s) de la ressource: 
Sally-Anne Barnes, Jenny Bimrose, Alan Brown, Jaana Kettunen ja Raimo Vuorinen
Date de publication:
Vendredi, 17 Juillet, 2020
Type de ressource: 
Études et rapports
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email