chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

Blog

Предложения за дистанционно образование за учители

29/06/2020
par Maya Slavova
Langue: BG

Дата: 30/06/2020

От Esra Telli

Език: EN

 

Трудностите, причинени от процеса на преминаване към дистанционно обучение, който е много нов опит за много учители, засягат всички учители, макар и в различна степен. Дори учители, които активно използват технологични инструменти преди този процес, казват, че трудно се опитват да осъществят всичко, свързано с преподаването онлайн. В този контекст някои от предложенията, предлагани за насочване на учители, които имат затруднения в процеса на дистанционно образование, са следните:

  1. Не бързайте да използвате нови инструменти. Стремете се да използвате съществуващите учебни материали, учебници и онлайн платформи. В случаите, когато учебните материали, които имате, са недостатъчни, обърнете се към алтернативни инструменти.
  2. Поддържайте нисък броя на учениците по време на консултациите. Запазването на ниския брой участници при консултациите на ученици чрез електронна поща, програма за чат, телефон или други комуникационни канали, ще направи дискусиите по-ефективни. Разбира се, няма да е възможно всеки ден да се срещате с всеки ученик, но се опитайте да се срещнете с всеки ученик поне веднъж седмично.
  3. Осигурете сътрудничество между учениците. Дайте възможност на учениците да работят заедно, използвайки онлайн платформи. Можете да поддържате комуникация между Вашите ученици чрез групови задания и работа.
  4. Поддържайте връзка с колегите си. Ще бъде успокояващо за Вас да споделите своите идеи, опит и проблеми с приятелите си учители, с които работите.
  5. Опитайте се да включите родителите в процеса. Инструктирайте родителите, които са част от процеса на домашно образование, да говорят и подкрепят децата си за процеса на дистанционно образование.
  6. Подкрепете студентите в неравностойно положение. Опитайте се да включите Вашите ученици, които не участват активно в процеса на дистанционно обучение у дома, с печатни материали и алтернативни методи.

Трябва да се отбележи, че прилагането на някои от тези предложения зависи от училището, което предоставя на учителя възможностите и условията, от които се нуждаят. Например, ясно е, че предоставянето на печатни алтернативни материали на някои ученици зависи от наличието на необходимите материали за осигуряването и доставката на тези материали на ученика.

 

Линк: https://epale.ec.europa.eu/en/blog/distance-education-suggestions-teachers

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email