chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

Espace actualités

Jednostavan video editor za osiguravanje prilagođenih lekcija E-učenja

26/03/2020
par Martina Pervan
Langue: HR
Document available also in: IT EN

Kao odgovor na izvanredno stanje Covid-19, u gotovo svim europskim državama odlučeno je kako obustavljanje aktivnosti učenja i zatvaranja škola i agencija za usavršavanje, tako i aktivacija e-učenja. CAnVASS+ (Content Audio Video mAnagement SyStem Plus) projekt, Erasmus+ strateško partnerstvo u području školskog obrazovanja; odobreno od strane talijanske nacionalne agencije Indire, razvilo je video editor za nastavnike koji mogu pridonijeti kontinuitetu i prilagodbi učenika; učenje, posebice za najosjetljivije skupine.
Putem CANVASS + video editora, svaki učitelj i / ili trener, čak i oni s niskim digitalnim vještinama mogu stvoriti multimedijske pakete za usavršavanje za svoje učenike. 
CANVASS + je projekt  koji je razvio ne samo softver za besplatno uređivanje lekcija e-učenja, već i priručnik dobrih iskustava s ciljem povećanja dostupnosti nastavnog materijala za učitelje i učenike na daljinu. (www.canvass.eu).
CANVASS + je također projekt koji nudi alate za ograničavanje ranog napuštanja škole aktivnim sudjelovanjem, čak i onih učenika kojima je potrebno ojačati sudjelovanje u procesu učenja.

Platforma razvijena u okviru CAnVASS+ Content Audio Video mAnagement SyStem; http://canvass.media/ project, koji je već dostupan besplatno, omogućava učitelju da prilagodi lekcije u skladu s potrebama razredne skupine i individualnih učenika. To je alat dizajniran za stvaranje lekcija u pet jednostavnih koraka koristeći intuitivno i jednostavno sučelje.
Softver sadrži avatare i interaktivne scenarije u koje se mogu umetnuti audio i tekstualne datoteke, fotografije, okviri za dubinsko fokusiranje itd. Kroz CAnVASS+ platformu, sadržaj učenja će se transformirati u video datoteku koja se može podijeliti putem Youtube-a, Facebook-a, Twitter-a.


Pomoću CAnVASS +, svaki će nastavnik, pa i oni sa slabijim digitalnim vještinamma, moći pripremiti lekcije dostupne u formi e-učenja, u kratkom vremenu s ciljem poboljšanja kvalitete učenja. Pristup platformi je brz i jednostavan: putem bilo koje tražilice unesite poveznicu http://canvass.media/ te se registrirajte na platformu.
Lekcija se može izraditi i korištenjem unaprijed definiranih predložaka i stvaranjem novih, umetanjem svega što može doprinijeti da se nastava sve više i više prilagodi vašem cilju. Lekcija se može spremiti i izvesti kao videozapis, u mp4 formatu, kako bi se osigurala potpuna razmjena s učenicima.
Stoga će učitelj moći u nekoliko jednostavnih koraka i pomoću određenih digitalnih alata izraditi lekcije: 

Uz zvukove, slike, animacije i avatare;

Odredite trajanje svakog zaslona koji čini lekciju;

Spremite video lekciju u osobnom području;

Izvezite datoteku lekije u mp4 formatu.

Brzi savjet kako biste svoje videozapise učinili učinkovitima i upotrebljivima: preporučuje se trajanje video lekcija ne duže od 5 minuta.

Budućnost je sve više usmjerena digitalnoj transformaciji i usavršavanje mora imati koristi od odgovarajućih potpora kako bi se osiguralo poboljšanje današnje didaktike, CAnVASS+ želi pružiti potporu istom pravcu.


Da biste dobili više informacija i/ili pomoć u korištenju proizvoda, obratite se na email: erifoproject@gmail.com

 

Pridružite se CAnVASS+ platformi

 

Posjetite mrežnu stranicu projekta www.canvass.eu

-----------------

Erasmus+ Project id code: 2017-1-IT02-KA201-036749

Partners:

E.RI.FO. Ente di ricerca e formazione, Italia
Istituto d'Istruzione Superiore Via Sarandì, Italia
Fondazione Mondo Digitale, Italia
Confederacion Espanola de Centros de Ensenanza Asociacion C.E.C.E., Spagna
Proemasa Las Chapas C, Spagna
Regional Directorate of Primary And Secondary Education of Crete, Grecia
4th Vocational School of Heraklion – Grecia
Best Cybernetics Single Member Private Company, Grecia
Liceul Tehnologic de Transporturi, Romania

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn
Refresh comments Enable auto refresh

Affichage 1 - 2 sur 2
 • Portrait de Guna Gailīte
  It is interesting. Also applicable for pupil with low digital skills. Only one question - in this article is no information about target audience. But how it works for small school children? First time mom or dad has to sit next to child and help. Normally pupil has to do tasks by himself, parents can't be permanently and give advice.
  As I checked it can't be used for smaller school children, to complicated.
 • Portrait de Anna BARBIERI
  This is a very interesting tool.  At present DG Employment in the European Commission is undertaking a mapping of useful resources, tools and on-line material to be shared in EPALE, as well as our internet sites, addressed to teachers, trainers, public authorities to make the distance learning easier.
  I might integrate this tool in the list that we will prepare.
  Thanks!